Celozrnné škoricové rolky
Máte radi škoricu a naše mandľové maslo? Tak tu pre Vás máme skvelý recept na škoricové rolky od našej ambasadorky Andrey Mokrejšové. Ďalej tento recept netreba uvádzať. Proste ho vyskúšajte, je to paráda.
Na jeden pekáčik budete potrebovať:
3,5 hrnčeka celozrnnej špaldovej múky hladkej
1 vrecúško sušeného droždia
štipku soli
2 lyžice cukru
1 hrnček mlieka
1/3 hrnčeka vody
1 lyžica masla
1 vajce
Na náplň:
3-4 lyžice mandľového masla Šufánek
3 lyžičky škorice
1 lyžička kardamónu (nemusí byť)
Na polevu:
100 g gréckeho alebo bieleho jogurtu
1 lyžica citrónovej šťavy
1/2 lyžice čakankového sirupu (podľa chuti)
Postup:
V mise zmiešame múku, droždie, cukor a soľ.
V rendlíčku si rozohrejeme maslo s mliekom a vodou. Plus pridáme vajce. Túto zmes dáme k sypkej zmesi a necháme 5 minút hniesť v robote (alebo ručne no: D).
Pod utierkou necháme kysnúť, kým cesto nezdvojnásobí objem - zhruba 45 minút.
Zatiaľ zapneme rúru na 100 ° C a pripravíme si plnku. Jednoducho zmiešame tekuté mandľové maslo so škoricou a kardamonom.
Vykysnuté cesto si prenesieme na dosku a ešte rukami prepracujeme. Valčekom vyvaľkáme na asi 1 cm hrubé cesto.
Potrieme ho plnkou a zabalíme do veľkej rolky. Relatívne pevne, nech sa pri krájaní príliš nerozvolní. Nakrájame na menšie kúsky a dáme do vymasteného pekáča (ja použila túto okrúhlu koláčovú formu).
Dáme piecť na tých 100 ° C na 30 minút. Po 30 minútach zvýšime teplotu na 180 ° C a pečieme ďalších 20-25 minút.
Necháme aspoň 10 minút vychladnúť a potom polejeme polevou (na tú stačí ingrediencie jednoducho zmiešať).
Tento recept vznikol v spolupráci s naši ambasádorka Andreou Mokrejšovou.



