Celozrnné škoricové rolky

Máte radi škoricu a naše mandľové maslo? Tak tu pre Vás máme skvelý recept na škoricové rolky – ďalej tento recept netreba uvádzať. Proste ho vyskúšajte, je to paráda.

Náročnosť: Profesionáli v akcii

Doba prípravy: 140 minut

Počet porcií: 12

Palm oil
Nakúpiť suroviny

Na jeden pekáčik budete potrebovať:

3,5 hrnčeka celozrnnej špaldovej múky hladkej
1 vrecúško sušeného droždia
štipku soli
2 lyžice cukru
1 hrnček mlieka
1/3 hrnčeka vody
1 lyžica masla
1 vajce


Na náplň:

3-4 lyžice mandľového masla
3 lyžičky škorice
1 lyžička kardamónu (nemusí byť)


Na polevu:

100 g gréckeho alebo bieleho jogurtu
1 lyžica citrónovej šťavy
1/2 lyžice čakankového sirupu

Postup:

V mise zmiešame múku, droždie, cukor a soľ.

V rendlíčku si rozohrejeme maslo s mliekom a vodou. Plus pridáme vajce. Túto zmes dáme k sypkej zmesi a necháme 5 minút hniesť v robote (alebo ručne no: D).

Pod utierkou necháme kysnúť, kým cesto nezdvojnásobí objem - zhruba 45 minút.

Zatiaľ zapneme rúru na 100 ° C a pripravíme si plnku. Jednoducho zmiešame tekuté mandľové maslo so škoricou a kardamonom.

Vykysnuté cesto si prenesieme na dosku a ešte rukami prepracujeme. Valčekom vyvaľkáme na asi 1 cm hrubé cesto.

Potrieme ho plnkou a zabalíme do veľkej rolky. Relatívne pevne, nech sa pri krájaní príliš nerozvolní. Nakrájame na menšie kúsky a dáme do vymasteného pekáča (ja použila túto okrúhlu koláčovú formu).

Dáme piecť na tých 100 ° C na 30 minút. Po 30 minútach zvýšime teplotu na 180 ° C a pečieme ďalších 20-25 minút.

Necháme aspoň 10 minút vychladnúť a potom polejeme polevou (na tú stačí ingrediencie jednoducho zmiešať).

Celozrnné škoricové rolky Celozrnné škoricové rolky Celozrnné škoricové rolky Celozrnné škoricové rolky

V receptu se neobejdete bez

Mandľové maslo

11.29 €

Mandľové maslo

11.29 €