Máte radi škoricu a naše mandľové maslo? Tak tu pre Vás máme skvelý recept na škoricové rolky od našej ambasadorky Andrey Mokrejšové. Ďalej tento recept netreba uvádzať. Proste ho vyskúšajte, je to paráda.
Náročnosť:
Doba prípravy: 140 minut
Počet porcií:
Ingredience
Na jeden pekáčik budete potrebovať:
3,5 hrnčeka celozrnnej špaldovej múky hladkej
1 vrecúško sušeného droždia
štipku soli
2 lyžice cukru
1 hrnček mlieka
1/3 hrnčeka vody
1 lyžica masla
1 vajce
Na náplň:
3-4 lyžice mandľového masla Šufánek
3 lyžičky škorice
1 lyžička kardamónu (nemusí byť)
Na polevu:
100 g gréckeho alebo bieleho jogurtu
1 lyžica citrónovej šťavy
1/2 lyžice čakankového sirupu (podľa chuti)
V mise zmiešame múku, droždie, cukor a soľ.
V rendlíčku si rozohrejeme maslo s mliekom a vodou. Plus pridáme vajce. Túto zmes dáme k sypkej zmesi a necháme 5 minút hniesť v robote (alebo ručne no: D).
Pod utierkou necháme kysnúť, kým cesto nezdvojnásobí objem - zhruba 45 minút.
Zatiaľ zapneme rúru na 100 ° C a pripravíme si plnku. Jednoducho zmiešame tekuté mandľové maslo so škoricou a kardamonom.
Vykysnuté cesto si prenesieme na dosku a ešte rukami prepracujeme. Valčekom vyvaľkáme na asi 1 cm hrubé cesto.
Potrieme ho plnkou a zabalíme do veľkej rolky. Relatívne pevne, nech sa pri krájaní príliš nerozvolní. Nakrájame na menšie kúsky a dáme do vymasteného pekáča (ja použila túto okrúhlu koláčovú formu).
Dáme piecť na tých 100 ° C na 30 minút. Po 30 minútach zvýšime teplotu na 180 ° C a pečieme ďalších 20-25 minút.
Necháme aspoň 10 minút vychladnúť a potom polejeme polevou (na tú stačí ingrediencie jednoducho zmiešať).
Tento recept vznikol v spolupráci s naši ambasádorka Andreou Mokrejšovou.
Sufan.sk
Dokumenty