Šufan / Blog / 5 pilierov šufanovskej výroby

5 pilierov šufanovskej výroby

Naša firemná filozofia je jednoduchá – zákazníkom ponúkame len to, čo by sme si sami s radosťou naložili na svoj tanier. Čo to znamená v praxi a ako vyzerá naša výroba?

1. Pilier: Kvalitné suroviny

Dobre vieme, že to najlepšie mandľové maslo vyrobíme len z tých najlepších mandlí. Preto sme sa rozhodli pre španielsku odrodu, ktorá ponúka jemnejšiu a sladšiu chuť ako najrozšírenejšie kalifornské mandle. Rovnako tak padlo rozhodnutie pridávať do kaší a granoly britské bezlepkové ovsené vločky, pretože sú z naklíčených zŕn, jemné a výnimočne chutné. Naše obľúbené lekváre zase varíme výhradne zo sliviek pestovaných v hanáckom BIO sade, ktorý nie je ošetrovaný chemickými postrekmi ani umelými hnojivami. Výhodou je, že máme sad doslova „za humnami“, v Troubeliciach.

Asi ste už pochopili, ako rozmýšľame o surovinách, s ktorými pracujeme. Základom je starostlivý výber, ochutnávanie a testovanie v našej výrobe. Za kvalitu sme ochotní si priplatiť, rovnako ako vycestovať a osobne sa pozrieť na spôsob pestovania a spracovania surovín.

Ruka v ruke s kvalitou ide aj naše presvedčenie používať v čo najvyššej miere suroviny z európskych lokalít, ktoré nemusia putovať cez celý svet.

2. Pilier: Vlastné praženie orechov a výroba čokolády

Orechy hrajú u Šufana hlavnú rolu, preto si ich nielen starostlivo vyberáme, ale aj sami pražíme. Vďaka tomu si môžeme postrážiť ich čerstvosť, kvalitu aj šetrnosť praženia. Práve pomalé a šetrné praženie pri nižších teplotách nám zároveň dovoľuje vyladiť chuť orechov presne podľa našich (a vašich) predstáv, ale aj predísť vzniku škodlivých látok, akými sú napríklad rakovinotvorné akrylamidy.

S rovnakým nadšením, s akým pražíme orechy, vyrábame aj svoju vlastnú čokoládu. Kakaové boby najprv putujú do pražičky a potom trávia štyri dni v melanžéri, kde sa melú. Výsledkom je dokonale jemná a príjemne sladká čokoláda, zložená len z pár základných surovín. Presne podľa šufanovskej filozofie.

3. Pilier: Čisté zloženie

Už od úplného začiatku si zakladáme na čistote zloženia všetkých našich výrobkov. To znamená žiadne arómy, farbivá, sójový lecitín, pridané oleje alebo umelé sladidlá. Keď už sladíme, tak zvyčajne panelou alebo medom, navyše veľmi opatrne. Radi využívame aj konzultácie s nutričnou terapeutkou Andrejkou Mokrejšovou.

Okrem toho veríme, že v jednoduchosti je krása, a preto u nás nájdete predovšetkým jednodruhové maslá a žiadne komplikované alebo trendy príchute, ako je napríklad slaný karamel. Stojíme si za tým, že zákazník platí za pohár plný orechov a nie cukru s dochucovadlami.

4. Pilier: Ľudský element

Aj keď nám vo výrobe hučí hneď niekoľko strojov, existuje práca, ktorú za človeka žiadny stroj nevykoná – a u nás je jej viac než dosť. Tak napríklad pri pražení orechov závisí všetok úspech od senzorických testov pražiara. Ten v priebehu praženia kontroluje, či sú jadrá dostatočne upražené a chuťovo ich dovedie k dokonalosti. Podobne je to aj pri výrobe čokolády, ktorá sa proste bez priebežného ochutnávania a hodnotenia konzistencie nezaobíde.

Inými slovami, našich zamestnancov vo výrobe vnímame ako nenahraditeľných. Každému výrobku venujú maximálnu starostlivosť, neponáhľajú sa a dávajú do neho aj kus seba.

5. Pilier: Udržateľnosť

Naše maslá, orechy, granolu a lekváre aktuálne kúpite v sklenených pohároch s etiketami z prírodného recyklovaného materiálu. Okrem toho, že je jednoduché pre poháre nájsť v domácnosti ďalšie využitie, v priebehu roka 2022 sme navyše predstavili systém vratných pohárov, vďaka ktorému môžeme použité poháre opakovane plniť. Samozrejme po umytí a dôkladnej dezinfekcii.

Zužitkovať dokážeme aj prebytočný obalový materiál z výroby. Možno ste si všimli, že vám balíčky neposielame vyplnené bublinkovou fóliou či pokrčeným papierom. To preto, že namiesto klasického obalového materiálu používame návin z etikiet a na tenké pásiky narezané kartóny, v ktorých nám chodia suroviny. Využitie týchto odpadových materiálov považujeme za efektívnejšie, ako siahať po populárnych ‚‚rozložiteľných výplniach‘‘. Aj tie sú totiž v konečnom dôsledku novovyrobeným výrobkom na jedno použitie, ktorý zaťažuje pôdu.

Udržateľnosť a ekológia sú u Šufana často skloňovanými pojmami, s ktorými máme aj do budúcna veľké plány. Neustále hľadáme cesty, ako znižovať mieru záťaže a robiť veci ohľaduplne a s reálnym dopadom. Veríme, že sa nám podarí nájsť čo najefektívnejšie riešenia a vy pri tom budete s nami.

5 pilierov šufanovskej výroby 5 pilierov šufanovskej výroby
5 pilierov šufanovskej výroby 5 pilierov šufanovskej výroby
5 pilierov šufanovskej výroby

Prečítali ste si o nich

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 7:00–16:30

Dokumenty

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Ochrana osobných údajov

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
7:00–16:30

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Veľkoobchod

Nakupovať

Registrácia

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM