Čokoládová pena
Desiata pre maškrtníkov, alebo dezert pre hostí. Čokoládová pena je vyrobená z kvalitných kakaových bôbov a kakaového masla. V kombinácii so smotanou sa krásne zjemní a vznikne nadýchaná pena.
Ingrediencie:
200 g tmavej čokolády
3 vajcia (žĺtky a bielky oddelene)
45 g panely
300 ml smotany na šľahanie
Postup:
- Čokoládu rozpustite v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli.
- Oddeľte bielky od žĺtkov.
- Bielky vyšľahajte s cukrom dotuha.
- K mierne vychladnuté čokoláde pridajte 60 ml smotany, žĺtky a opatrne premiešajte.
- Vznikne vám jemná lesklá čokoládová zmes.
- Zvyšnú smotanu ušľahajte dotuha.
- Nakoniec do čokoládovej zmesi jemne vmiešajte vyšľahanej bielka a smotanu.
- Hotovú penu rozdeľte do pohárov a ozdobte ovocím.
- Dajte vychladiť aspoň na 3-4 hodiny, ale najlepšie cez noc do chladničky.


