Desiata pre maškrtníkov, alebo dezert pre hostí. Čokoládová pena je vyrobená z kvalitných kakaových bôbov a kakaového masla. V kombinácii so smotanou sa krásne zjemní a vznikne nadýchaná pena.
Náročnosť:
Doba prípravy: 20 minut
Počet porcií:
Ingredience
Ingrediencie:
200 g tmavej čokolády
3 vajcia (žĺtky a bielky oddelene)
45 g panely
300 ml smotany na šľahanie
Čokoládu rozpustite v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli a oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte s cukrom dotuha. K mierne vychladnutej čokoláde pridajte 60 ml smotany, žĺtky a opatrne premiešajte, kým nevznikne jemná a lesklá čokoládová zmes. Zvyšnú smotanu ušľahajte dotuha. Nakoniec do čokoládovej zmesi jemne vmiešajte vyšľahané bielky a smotanu.
Hotovú penu rozdeľte do pohárov, ozdobte ovocím a dajte vychladiť aspoň na 3–4 hodiny, ale najlepšie cez noc do chladničky.
Sufan.sk
Dokumenty