Čokoládová pena

Desiata pre maškrtníkov, alebo dezert pre hostí. Čokoládová pena je vyrobená z kvalitných kakaových bôbov a kakaového masla. V kombinácii so smotanou sa krásne zjemní a vznikne nadýchaná pena.

Ingrediencie:

200 g tmavej čokolády

3 vajcia (žĺtky a bielky oddelene)

45 g panely

300 ml smotany na šľahanie

Doba prípravy: 20 minut

Postup:

  1. Čokoládu rozpustite v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli.
  2. Oddeľte bielky od žĺtkov.
  3. Bielky vyšľahajte s cukrom dotuha.
  4. K mierne vychladnuté čokoláde pridajte 60 ml smotany, žĺtky a opatrne premiešajte.
  5. Vznikne vám jemná lesklá čokoládová zmes.
  6. Zvyšnú smotanu ušľahajte dotuha.
  7. Nakoniec do čokoládovej zmesi jemne vmiešajte vyšľahanej bielka a smotanu.
  8. Hotovú penu rozdeľte do pohárov a ozdobte ovocím.
  9. Dajte vychladiť aspoň na 3-4 hodiny, ale najlepšie cez noc do chladničky.

Naše produkty použité v recepte: