Francúzsky „Šufan“ toast
Ak milujete sladké raňajky, francúzsky toast po šufanovsky si určite obľúbite. A keď nie je poruke čerstvé ovocie, naše lyofilizované jahody dodajú vašim raňajkám tú správnu chuť.
-
8 plátkov toastového chleba
-
2 vajcia
-
150 ml mlieka
-
Vanilkový cukor
-
Lieskový orech s tmavou čokoládou alebo lieskový orech s mliečnou čokoládou
-
Hrsť nasekaných mandlí
-
Maslo na vyprážanie
Na dochutenie
-
Javorový sirup
-
Šľahačka
Postup:
V miske metličkou rozšľaháme vajcia, potom pridáme mlieko a cukor. Pripravenú zmes na obaľovanie necháme chvíľu bokom. Medzitým si pripravíme toasty. Štyri natrieme hrubou vrstvou čokoládovej nátierky a posypeme mandľami. Na natretý toast priklopíme suchý a mierne ho pritlačíme rukou, aby toasty držali pokope.
Na panvici rozohrejeme maslo.
Spojené toasty obalíme v zmesi vajíčok, mlieka a cukru a necháme ich z každej strany chvíľku nasiaknuť. Potom ich dáme na panvicu a opečieme dozlata. Voňavé francúzske toasty podávame teplé s lyofilizovanými jahodami, sirupom a šľahačkou. Bon appétit!


