Kávové osie hniezda
Osie hniezda alebo včelie úle? Nám v ŠUFANe na pomenovaní tejto lahodne krémovej vianočnej dobroty nezáleží, dôležité je, ako chutí. Vianočné dobroty môžu byť aj nepečené a tieto hniezda plné kakaa v stopercentnej bio kvalite a orechového krému s príchuťou espressa sú toho dôkazom. Navyše si ich vďaka jednoduchej príprave môžete dopriať takmer kedykoľvek.
Ingredience
Na testo:
- 170 g rozmixovaných piškót
- 70 g práškového cukru + na vysypanie formičiek
- 50 g masla
- 4-8 lyžic mlieka (podľa konzistencie)
- 2 lyžice Baileys
- 1 espresso (Tip: vyskúšajte napríklad naše Vánoční kafe na espresso)
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička vanilkového struku
- 4 lyžice (podľa chuti!) Espresso masla
- celé piškóty
Náplň:
Postup:
1. Piškóty rozmixujte v robote najemno a rozpustite si maslo.
2. Všetky ingrediencie zmiešajte do tuhej hmoty. Podľa konzistencie buď zahustite piškótami, alebo narieďte rozpusteným maslom. Majte na pamäti, že maslo potom ešte stuhne.
3. S cestom pracujte hneď po vymiesení, kým je maslo ešte rozpustené. Formičky vysypte práškovým cukrom. Naplňte formičky v tvare osieho hniezda cestom po okraj, doprostred prstom vtlačte dierku. Tú potom naplňte espresso zmesou a zakryte celou piškótou.
4. Skladujte v chladničke. Pred konzumáciou odporúčame nechať ich trochu odstáť mimo chladničky. Dobrú chuť!