Nadýchaná, jemná a vláčna bábovka s lieskovými orieškami a osviežujúcim krémom zo smotany je dokonalým dezertom na víkend. Keď vymeníte vajcia za banán a vrch potrite kokosovú šľahačkou, tak je skvelá aj pre vegánov.
Náročnosť: Základy v malike
Doba prípravy: 60 min
Počet porcií: 14
Ingredience
Ingrediencie:
Postup:
Rúru rozohrejte na 170 stupňov na horúci vzduch. Formu na bábovku vytrite olejom a vysypte hrubou múkou.
Zmiešajte zvlášť suché ingrediencie: špaldovú a polohrubú múku, namletej oriešky, škoricu, prášok do pečenia a cukor.
V mise zvlášť zmiešajte olej, vajcia, vanilku a mlieko.
Nakoniec zmiešajte suchú a mokrú zložku cesta. Zľahka a krátko premiešajte a cesto nalejte do formy. Stierkou uhlaďte vršok cesta.
Ihneď dajte piecť do rúry na 45 minút.
Bábovku nechajte 10-15 minút po upečení vychladnúť vo forme. Potom ju prikryte tanierom a obráťte.
Než bábovka vychladne úplne, tak si pripravte krém.
V šľahači vyšľahajte zvlášť smotanu do šľahačky a krátko crème fraîche s cukrom. Opatrne je spolu premiešajte.
Krém naneste nožom na vršok bábovky a posypte nasekanými orieškami.
Sufan.sk
Dokumenty