Lievance s mandľovým maslom, slivkami a makom

Lievance sú základom každej poctivej víkendové raňajky. Urobte si cez víkend čas a uvarte si raňajky podľa Kláry Waldhauserové. Tieto lievance s mandľovým maslom sú rozprávka na jazyku.

Suroviny na 3 větší lívance:

• 1 vajíčko (žloutek a bílek zvlášť)

• 50g mandlového máslo

• 100ml mléka

• 70g špaldové mouky

• 1 lžička prášku do pečiva

• 1 lžička skořice

Doba prípravy: 40 minut

Postup:

Žĺtok zmiešame s mliekom a mandľovým maslom, k tomu pridáme zmes múky, prášku a škorice. Nakoniec vmiešame sneh z bielka. Opečieme na panvici na masle, potom môžeme ešte premazať mandľovým maslom.

Podávame s mletým makom zmiešaným s trstinovým cukrom a slivkami restovanými na masle.

Tento recept vznikol v spolupráci s našou veľvyslankyňou Klárou Waldhauserovou.

Naše produkty použité v recepte: