Lievance sú základom každej poctivej víkendové raňajky. Urobte si cez víkend čas a uvarte si raňajky podľa Kláry Waldhauserové. Tieto lievance s mandľovým maslom sú rozprávka na jazyku.
Náročnosť:
Doba prípravy: 40 minut
Počet porcií:
Ingredience
Suroviny na 3 větší lívance:
• 1 vajíčko (žloutek a bílek zvlášť)
• 50g mandlového máslo
• 100ml mléka
• 70g špaldové mouky
• 1 lžička prášku do pečiva
• 1 lžička skořice
Žĺtok zmiešame s mliekom a mandľovým maslom, k tomu pridáme zmes múky, prášku a škorice. Nakoniec vmiešame sneh z bielka. Opečieme na panvici na masle, potom môžeme ešte premazať mandľovým maslom.
Podávame s mletým makom zmiešaným s trstinovým cukrom a slivkami restovanými na masle.
Tento recept vznikol v spolupráci s našou veľvyslankyňou Klárou Waldhauserovou.
Sufan.sk
Dokumenty