Linecké koláčiky s mandľami a marhuľovým džemom
Ochutnajte dokonale mäkké linecké koláčiky plnené prvotriednym marhuľovým džemom a lahodným orechovým maslom. Chrumkavé mandle v dokonale chrumkavom pečive a náplni sa jednoducho rozplývajú na jazyku. Poznáte to, keď raz ochutnáte, nebudete chcieť piecť linecké inak.
Ingredience
Cesto:
- 280 g masla pri izbovej teplote
- 2 žĺtky
- 200 g cukru alebo panely
- 450 g mandlovej múky
- citrónová kôra + šťava
- nasekané pražené mandle (možno použiť mandle, ktoré zostanú z výroby mandľového mlieka, pozri recept na Korenenú mandľovú horúcu čokoládu)
Na zlepenie
- orechové maslo Mandle-biela čokoláda
- marhuľový džem
Postup:
Dajte si predhriať rúru na cca 150 °C. Maslo vymiešajte s cukrom do peny, pridajte zvyšné ingrediencie a vymieste cesto. To potom vyvaľkajte na tenký plát a pomocou vykrajovadiel vykrajujte požadované tvary vždy po 2 kusoch tak, aby ste ich neskôr mohli spolu zlepiť. Do polovice vykrojených tvarov nezabudnite urobiť uprostred otvor, kde sa vám po zlepení ukáže náplň.
Každá rúra pečie inak, preto je lepšie piecť na menej stupňov, napríklad 150 °C asi 6-8 minút. Určite však koláčiky kontrolujte, mali by pekne zozlatnúť!
Po vychladnutí na jednu polku tvaru lineckého koláčika natrite marhuľový džem, doprostred dajte trochu mandľového krému s bielou čokoládou a priklopte druhou polovicou (s otvorom v hornej časti).