Ochutnajte dokonale mäkké linecké koláčiky plnené prvotriednym marhuľovým džemom a lahodným orechovým maslom. Chrumkavé mandle v dokonale chrumkavom pečive a náplni sa jednoducho rozplývajú na jazyku. Poznáte to, keď raz ochutnáte, nebudete chcieť piecť linecké inak.
Náročnosť: Poprvé v kuchyni
Doba prípravy: 20 minut
Počet porcií: 30
Ingredience
Cesto:
Na zlepenie
Dajte si predhriať rúru na cca 150 °C. Žĺtky vymiešajte s cukrom do peny, pridajte zvyšné ingrediencie a vymieste cesto. To potom vyvaľkajte na tenký plát a pomocou vykrajovadiel vykrajujte požadované tvary vždy po 2 kusoch tak, aby ste ich neskôr mohli spolu zlepiť. Do polovice vykrojených tvarov nezabudnite urobiť uprostred otvor, kde sa vám po zlepení ukáže náplň.
Každá rúra pečie inak, preto je lepšie piecť na menej stupňov, napríklad 150 °C asi 10 minút. Určite však koláčiky kontrolujte, mali by pekne zozlatnúť!
Po vychladnutí na jednu polku tvaru lineckého koláčika natrite marhuľový džem, doprostred dajte trochu mandľového krému s bielou čokoládou a priklopte druhou polovicou (s otvorom v hornej časti).
Autor: Anna Kučerová
Sufan.sk
Dokumenty