Pistáciový vaječný likér

Vaječniak by nemal chýbať pri žiadnom vianočnom stole ako prípitok! Je ideálnym darčekom pre rodinu aj priateľov. Stačí fľašu ozdobiť mašličkou. Inšpirujte sa našim špeciálnym vaječníkom s pistáciovým maslom. Je ešte jemnejšia a lahodnejšia.

Ingredience:

  • 500 ml tučného kokosového mlieka
  • 5 žĺtkov
  • Struk vanilky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Štipka soli
  • 115 g kokosového cukru
  • 280 ml rumu
  • 1 kardamón
  • 2 lyžice pistáciového masla
Doba prípravy: 20 minut

Postup:

V menšom hrnci zohrejte mlieko s rozrezaným strukom vanilky, z ktorého vydlabte semienka. Pridajte štipku soli, vanilkový extrakt a kardamón. Nechajte 10 minút lúhovať, nenechajte mlieko prísť k varu.

Medzitým si nachystajte vo vodnom kúpeli 5 žĺtkov a cukor. Začnete jemne šľahať do peny. Akonáhle bude pena horúca a pekne nadýchaná, tak po lyžiciach zašľahávajte zmes mlieka. Vzniknutú penu dajte do hrnca od mlieka a postupne primiešajte pistáciové maslo. Po chvíli vyberte struk vanilky a plod kardamómu. Do vlažnej tekutiny prilejte rum podľa chuti.

Vaječniak prelejte do pohára a dajte vychladiť do chladničky. Nechajte ho odležať aspoň deň, ale najlepšie týždeň. Servírujte len tak alebo darujte svojim blízkym.

Tip: Chuť likéru môžete obmeniť pripraviť si ho napríklad aj z pekanového masla.

Naše produkty použité v recepte: