Špenátové palacinky s jogurtovým dipom, tahini a semenkovou granolou

Palacinkové cesto a špenát? Táto skvelá kombinácia vám zaistí potešenie pre váš zrak i chuť. Zelené palacinky s jogurtovým dipom a našej semienkové granoly môžete jesť na raňajky aj večeru.

Ingrediencie:

  • 150 g špenátu
  • 600 ml mlieka
  • 200 g hladkej celozrnnej múky
  • 2 vajcia
  • kôra z jedného bio citróna
  • štipka soli
  • semienková granola
  • 150 g farmárskeho jogurtu
  • 2 lyžice tahini
  • šťava z polky citróna
  • repkový olej
  • reďkovky, semienka, jedlé klíčky
Doba prípravy: 30 minut

Postup:

  1. Všetky suroviny rozmixujte v mixéri do hladka.
  2. Pripravené cesto nalejte do hlbšej misy a nachystajte si naberačku.
  3. Na nepriľnavé panvici opekajte palacinky na troške oleja.
  4. Potom si pripravte dresing. Zmiešajte v miske jogurt, tahini, šťavu z citróna, soľ podľa chuti.
  5. Zo zmesi vám vyjde cca 10 palaciniek, podľa veľkosti panvy.

Naše produkty použité v recepte: