Špenátové palacinky s jogurtovým dipom, tahini a semenkovou granolou
Palacinkové cesto a špenát? Táto skvelá kombinácia vám zaistí potešenie pre váš zrak i chuť. Zelené palacinky s jogurtovým dipom a našej semienkové granoly môžete jesť na raňajky aj večeru.
Ingredience
Ingrediencie:
- 150 g špenátu
- 600 ml mlieka
- 200 g hladkej celozrnnej múky
- 2 vajcia
- kôra z jedného bio citróna
- štipka soli
- semienková granola
- 150 g farmárskeho jogurtu
- 2 lyžice tahini
- šťava z polky citróna
- repkový olej
- reďkovky, semienka, jedlé klíčky
Postup:
- Všetky suroviny rozmixujte v mixéri do hladka.
- Pripravené cesto nalejte do hlbšej misy a nachystajte si naberačku.
- Na nepriľnavé panvici opekajte palacinky na troške oleja.
- Potom si pripravte dresing. Zmiešajte v miske jogurt, tahini, šťavu z citróna, soľ podľa chuti.
- Zo zmesi vám vyjde cca 10 palaciniek, podľa veľkosti panvy.