Hráškové cestoviny s orechianom
Rýchly recept plný zdraviu prospešných, zelených superpotravín je tu. Tak nakúpte všetky potrebné ingrediencie a uvarte si ho s nami!
Ingredience
- 1 PL olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 280 g mrazeného hrášku
- 1 hrsť špenátu
- šťava z 1/2 citróna
- soľ a korenie
- 2 PL orechiana
- 1 PL ricotty
- 1 naberačka vody z cestovín
- 400 g cestovín
Postup:
1. Cestoviny uvaríme al dente.
2. Na olivovom oleji osmažíme cesnak dozlatista, potom odstavíme z platne.
3. Do mixéra spoločne hodíme pripravený cesnak, vopred rozmrazený hrášok, špenát, citrónovú šťavu, soľ, korenie, orechiano, ricottu a jednu naberačku vody z cestovín. Všetko spoločne rozmixujeme dohladka.
4. Do panvice od cesnaku prelejeme pripravenú omáčku, cestoviny a všetko spoločne ohrejeme na miernom plameni.
5. Pri servírovaní môžeme pridať ďalší hrášok a Orechiano.
Autor: Michaela Dobiášová