Sušienky s arašidovým krémom a ríbezľovým džemom

Vianočné cukrovinky sú každoročná záležitosť, ktorú by nikto nemal vynechať. Nepečte stále dookola to isté. Poďte s nami experimentovať. Klára Waldhauserová pre vás vytvorila skvelý recept na sušienky s arašidovým krémom. S týmto receptom na netradičné vianočné pečivo je úspěch zaručený.

Ingrediencie na 25 kusov sušienok:

  • 100 g celozrnnej špaldovej múky
  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 1,5 lyžičky jedlejsódy
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 2 lyžičky škorice 
  • 1/2 lyžičky soli 
  • 200 g masla 
  • 100 g arašidového masla
  • 100 g cukru 
  • 20 g vanilkového cukru 
  • 1 vajce 
  • 50 g nasekaných arašidov 
  • 100 g ovsených vločiek
Doba prípravy: 90 minut

Postup:

Zmäknuté maslo vyšľahajte s arašidovým do konzistencie majonézy, pridajte cukor a znovu zašľahajte do peny. Nakoniec vmixujte vajcia. Zmiešajte všetky sypké veci a na dvakrát primiešajte s maslovej pene. Zapracujte, zabaľte do fólie a nechajte do druhého dňa v chladničke.

Hodinu pred tým, než budete chcieť sušienky piecť, si vyberte cesto. Zmäknuté cesto postupne rozvaľkajte medzi dvoma papierom na pečenie (ak budete cítiť, že je potrebné pridať trochu múky, pokojne pridajte), vykrájajte kolieska a dajte piecť na 12–14 minút pri 170 °C. Horná koliesko pred pečením posypte orestovaným a ľahko osolenými arašidy.

Než vám sušienky vychladnú, pripravte si krém.

Vyšľahajte v mise:

  • 200 g arašidového masla
  • 200 g zmäknutého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžičku soli

Na spodnej sušienku dajte krém (najlepšie sa vám bude pracovať s cukrárskym sáčkom, ale zvládnete to aj lyžicou) a vrchnú pomažte ríbezľovým alebo malinovým džemom. Sušienky sú najlepšie vychladené z chladničky!

Naše produkty použité v recepte: