Ochutnajte kúsok Thajska s týmto osviežujúcim a farebným rezancovým šalátom. Dokonalá kombinácia chrumkavej zeleniny, mäkkých ryžových rezancov a pikantné arašidové zálievky osvieži váš jedálniček a prinesie ázijské chute priamo k vám domov. Ideálne ako ľahký obed alebo ako doplnkový šalát na večeru.
Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni
Doba prípravy: 25 minút
Počet porcií: 1
Ingredience
Na šalát:
Na zálievku:
Na posypanie:
Najskôr uvarte ryžové rezance podľa návodu na obale, a potom ich nechajte dobre odkvapkať. Medzitým umyte a nakrájajte červenú kapustu, mrkvu, papriku a špenát na tenké prúžky, a koriander nasekajte nadrobno. Všetko zmiešajte vo veľkej mise. Na prípravu zálievky zmiešajte arašidové maslo, med, srirachu, sójovú omáčku a sušený cesnak a dobre premiešajte, kým zmes nebude pekne hladká. Túto zálievku rovnomerne nalejte na šalát a dôkladne premiešajte, aby sa chute pekne prepojili. Na záver šalát posypte arašidy s chilli a panelom pre extra chrumkavosť a pikantnú chuť. Šalát môžete podávať ihneď alebo nechať chvíľu odležať v chladničke pre ešte intenzívnejšie spojenie chutí. Dobrú chuť!
Autor: Michaela Dobiášová
Sufan.sk