Tento recept je skvelý v tom, že je neskutočne variabilné. Miesto mandľového masla a múky môžete použiť napríklad lieskovoorieškové alebo arašidové maslo a rovnako tak nasypať do cesta múku z iných orechov. Pokojne pridajte aj semienka, sušené ovocie, obľúbené korenie, kúsky čokolády, nastrúhanú pomarančovú kôru ... potom ale uberte toľko gramov ovsených vločiek, koľko ste pridali iných surovín.
Náročnosť:
Doba prípravy: 60 minut
Počet porcií:
Ingredience
Na 40 kúskov / 2 plechy:
150 g trstinového cukru
120 g mandľového masla
40 g tekutého medu alebo trstinovej melasy
50 ml rastlinného mlieka
150 g ovsených vločiek
125 g hladkej múky
80 g mandľové múky
1 lyžička sódy bikarbóny
1 vrchovatá lyžička škorice
štipka nastrúhaného muškátového orieška
1/2 lyžičky soli
Rúru predhrejte na 180 ° C. Dva plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie. V mise vyšľahajte cukor, mandľové maslo, med a mlieko dohladka.V inej miske premiešajte suché ingrediencie a přisypejte je k tekutej zmesi. Mixérom všetko zmiešajte do lepivého a kompaktného cesta. Ak je cesto príliš husté a nedrží pohromade, pridajte ešte lyžicu mlieka. Navlhčenými rukami z cesta tvarujte guličky o priemere 2,5 cm, ľahko ich sploštite a skladajte ich na plechy. Nechávajte medzi nimi rozostupy, pretože sa počas pečenia roztečou.Sušenky pečte 15 minút, kým nie sú popraskané a zlatisté na povrchu. Dlhšiu dobu pečenia neodporúčam, boli by potom príliš suché. Nechajte ich vychladnúť na plechu a potom skladujte vo vzduchotesnej nádobe. Sušienky vydržia až dva týždne.
Tento recept vznikol v spolupráci s Devče u Plotny.
Sufan.sk
Dokumenty