Vegánskej ovsené cookies

Tento recept je skvelý v tom, že je neskutočne variabilné. Miesto mandľového masla a múky môžete použiť napríklad lieskovoorieškové alebo arašidové maslo a rovnako tak nasypať do cesta múku z iných orechov. Pokojne pridajte aj semienka, sušené ovocie, obľúbené korenie, kúsky čokolády, nastrúhanú pomarančovú kôru ... potom ale uberte toľko gramov ovsených vločiek, koľko ste pridali iných surovín.

Na 40 kúskov / 2 plechy:

150 g trstinového cukru
120 g mandľového masla
40 g tekutého medu alebo trstinovej melasy
50 ml rastlinného mlieka
150 g ovsených vločiek
125 g hladkej múky
80 g mandľové múky
1 lyžička sódy bikarbóny
1 vrchovatá lyžička škorice
štipka nastrúhaného muškátového orieška
1/2 lyžičky soli

Doba prípravy: 60 minut

Postup:

Rúru predhrejte na 180 ° C. Dva plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie. V mise vyšľahajte cukor, mandľové maslo, med a mlieko dohladka.V inej miske premiešajte suché ingrediencie a přisypejte je k tekutej zmesi. Mixérom všetko zmiešajte do lepivého a kompaktného cesta. Ak je cesto príliš husté a nedrží pohromade, pridajte ešte lyžicu mlieka. Navlhčenými rukami z cesta tvarujte guličky o priemere 2,5 cm, ľahko ich sploštite a skladajte ich na plechy. Nechávajte medzi nimi rozostupy, pretože sa počas pečenia roztečou.Sušenky pečte 15 minút, kým nie sú popraskané a zlatisté na povrchu. Dlhšiu dobu pečenia neodporúčam, boli by potom príliš suché. Nechajte ich vychladnúť na plechu a potom skladujte vo vzduchotesnej nádobe. Sušienky vydržia až dva týždne.

Tento recept vznikol v spolupráci s Devče u Plotny.

Naše produkty použité v recepte: