Tento recept je skvelý v tom, že je neuveriteľne variabilný. Namiesto mandľového masla a múky môžete použiť napríklad lieskovoorieškové alebo arašidové maslo a rovnako nasypať do cesta múku z iných orechov. Kľudne pridajte aj semienka, sušené ovocie, obľúbené korenie, kúsky čokolády, nastrúhanú pomarančovú kôru... ale potom odrátajte toľko gramov ovsených vločiek, koľko ste pridali iných surovín.
Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni
Doba prípravy: 60 minut
Počet porcií: 40
Ingredience
Na 40 kúskov / 2 plechy:
Rúru predhrejte na 180 °C. Dva plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie. V mise vyšľahajte cukor, mandľové maslo, med a mlieko dohladka. V inej mise premiešajte suché ingrediencie a prisypte ich k tekutej zmesi. Mixérom všetko zmiešajte do lepkavého a kompaktného cesta. Ak je cesto príliš husté a nedrží spolu, pridajte ešte lyžicu mlieka. Navlhčenými rukami z cesta tvarujte guličky o priemere 2,5 cm, mierne ich splošťte a kladte ich na plechy. Nechajte medzi nimi odstupy, pretože sa počas pečenia roztečú. Sušienky pečte 15 minút, kým nie sú popraskané a zlatisté na povrchu. Dlhšiu dobu pečenia neodporúčam, boli by potom príliš suché. Nechajte ich vychladnúť na plechu a potom uskladnite vo vzduchotesnej nádobe. Sušienky vydržia až dva týždne.
Tento recept vznikol v spolupráci s Děvče u plotny.
Sufan.sk