Čučoriedková roláda s perníkom
Perníkové cesto, jemný krém z ricotty a tvarohu, čučoriedkový džem a štipka lyofilizovaného kúzla navrch. Táto roláda poteší všetkých, ktorí si Vianoce nevedia predstaviť bez niečoho sladkého, ale napriek tomu hľadajú ľahší variant klasických dezertov.🎄
Ingredience
Na cesto:
- 4 vajcia
- 50 g hladkej múky
- 30 g brezového cukru (alebo iného sladidla)
- 1 ČL perníkového korenia
Na náplň:
- čučoriedkový džem
- 250 g ricotty
- 250 g tvarohu
- 20 g javorového sirupu
Na ozdobu:
- sekané mandle
- lyofilizované ríbezle
Postup:
- Rúru predhrejte na 170 °C.
- Bielky oddeľte od žĺtkov a so štipkou soli vyšľahajte do tuhého snehu.
- Žĺtky zmiešajte s múkou, sladidlom a perníkovým korením.
- Sneh opatrne vmiešajte do žĺtkovej zmesi – vznikne ľahké, tekuté cesto.
- Cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte cca 10–15 minút.
- Ešte teplé cesto zrolujte aj s papierom a nechajte vychladnúť.
- Medzitým si pripravte krém: vyšľahajte ricottu, tvaroh a javorový sirup.
- Rozviňte vychladnutý plát, potrite ho čučoriedkovým džemom a následne krému. Zarolujte.
- Zvyšok krému rozotrite na vrch rolády a ozdobte mandlami a lyofilizovanými ríbezľami.
- Dajte na pár hodín vychladiť do chladničky – a môžete podávať. 💜