Čučoriedková roláda s perníkom

Perníkové cesto, jemný krém z ricotty a tvarohu, čučoriedkový džem a štipka lyofilizovaného kúzla navrch. Táto roláda poteší všetkých, ktorí si Vianoce nevedia predstaviť bez niečoho sladkého, ale napriek tomu hľadajú ľahší variant klasických dezertov.🎄

Náročnosť: Základy v malíku

Doba prípravy: 60 minút

Počet porcií: 8

Palm oil
Nakúpiť suroviny

Na cesto:

Na náplň:

Na ozdobu:

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 170 °C.
  2. Bielky oddeľte od žĺtkov a so štipkou soli vyšľahajte do tuhého snehu.
  3. Žĺtky zmiešajte s múkou, sladidlom a perníkovým korením.
  4. Sneh opatrne vmiešajte do žĺtkovej zmesi – vznikne ľahké, tekuté cesto.
  5. Cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte cca 10–15 minút.
  6. Ešte teplé cesto zrolujte aj s papierom a nechajte vychladnúť.
  7. Medzitým si pripravte krém: vyšľahajte ricottu, tvaroh a javorový sirup.
  8. Rozviňte vychladnutý plát, potrite ho čučoriedkovým džemom a následne krému. Zarolujte.
  9. Zvyšok krému rozotrite na vrch rolády a ozdobte mandlami a lyofilizovanými ríbezľami.
  10. Dajte na pár hodín vychladiť do chladničky – a môžete podávať. 💜

Autor: Michaela Dobiášová

Čučoriedková roláda s perníkom Čučoriedková roláda s perníkom

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení