Čučoriedková roláda
Vyskúšajte tento ľahký, nadýchaný a osviežujúci dezert do teplých jarných aj letných dní. Príprava vám nezaberie príliš veľa času a výsledok za to skutočne stojí. Mňam!
Ingredience
Na cesto:
- 5 vajec
- 40 g preosiatej múky
- 60 g práškového sladidla
Na náplň:
- 1 smotana na šľahanie
- 250 g ricotty
- 1 PL práškového sladidla
- 20 g lyofilizovaných čučoriedok
Postup:
Rúru predhrejte na 160 °C. Bielky oddeľte od žĺtkov. Žĺtky utrite s preosiatou múkou a sladidlom. Bielky vyšlite v tuhý sneh. Následne obe časti zmiešajte a vytvorte cesto. To potom nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrite. Pečte v predhriatej rúre 10 minút.
Upečený plát zrolujte a nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte krém – smotanu vyšľahajte do tuha a postupne k nej primiešavajte zvyšné ingrediencie. Základ na roládu rozrolujte, potrite ⅔ krému a znovu zrolujte. Zvyšnú časť krému rozotrite na vrch rolády a ozdobte ďalšími čučoriedkami.
Hotovú roládu nechajte odležať pár hodín v chladničke. Dobrú chuť!