Nepečený cheesecake z kokosových hniezd

Nepečený cheesecake je vždy dobrá voľba. Obzvlášť pokiaľ nemáte čas alebo chuť upiecť ten klasický. Vyskúšajte náš jedinečný recept, kde prím hrajú chrumkavé kokosové hniezda, svieži tvarohovo-pudingový krém, mandľové maslo a množstvo jahôd. Mňam!

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 30 minut

Počet porcií: 12

Nakúpiť suroviny

Na korpus:

Na krém:

  • 1 vanilkový puding
  • 250 ml mlieka
  • 250 g tvarohu
  • 250 g ricotty
  • 1 PL chia semienok
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL medu

Hore:

Postup:

Zo všetkého najskôr si uvaríme puding podľa návodu na obale, pri jeho príprave ale použijeme len polovičné množstvo mlieka – teda 250 ml, vďaka tomu bude puding poriadne hustý. Puding necháme vychladnúť.

Kokosové hniezda vysypeme do pekáča a rozdrvíme na menšie kúsky.

Pridáme mandľové maslo a roztopené ghíčko (alebo klasické maslo), premiešame a vytvoríme základ nášho cheesecaku, ktorý rozprestrieme pekne od kraja ku kraju pekáča.

Základ dáme bokom a vrhneme sa do prípravy krému. Vo väčšej mise spolu zmiešame vychladnutý puding, tvaroh, ricottu, chia semienka, citrónovú šťavu a med.

Hotový krém rovnomerne nanesieme na korpus. Ozdobíme džemom, mandľovým maslom a lyofilizovaným ovocím a dáme chladiť na pár hodín (ideálne cez noc) do chladničky.

Autor: Michaela Dobiášová

Nepečený cheesecake z kokosových hniezd Nepečený cheesecake z kokosových hniezd Nepečený cheesecake z kokosových hniezd

V receptu se neobejdete bez

Mandľové maslo

11.29 €

Čisté ghí

10.89 €

Chia semienka

3.19 €

Mandľové maslo

11.29 €

Čisté ghí

10.89 €

Chia semienka

3.19 €

Pokračujte s nami v tvorení