Nepečený cheesecake z kokosových hniezd
Nepečený cheesecake je vždy dobrá voľba. Obzvlášť pokiaľ nemáte čas alebo chuť upiecť ten klasický. Vyskúšajte náš jedinečný recept, kde prím hrajú chrumkavé kokosové hniezda, svieži tvarohovo-pudingový krém, mandľové maslo a množstvo jahôd. Mňam!
Ingredience
Na korpus:
- 170 g kokosových hniezd s kešu
- 1 PL mandľového masla
- 50 g roztopeného ghíčka
Na krém:
- 1 vanilkový puding
- 250 ml mlieka
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 1 PL chia semienok
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1 PL medu
Hore:
Postup:
Zo všetkého najskôr si uvaríme puding podľa návodu na obale, pri jeho príprave ale použijeme len polovičné množstvo mlieka – teda 250 ml, vďaka tomu bude puding poriadne hustý. Puding necháme vychladnúť.
Kokosové hniezda vysypeme do pekáča a rozdrvíme na menšie kúsky.
Pridáme mandľové maslo a roztopené ghíčko (alebo klasické maslo), premiešame a vytvoríme základ nášho cheesecaku, ktorý rozprestrieme pekne od kraja ku kraju pekáča.
Základ dáme bokom a vrhneme sa do prípravy krému. Vo väčšej mise spolu zmiešame vychladnutý puding, tvaroh, ricottu, chia semienka, citrónovú šťavu a med.
Hotový krém rovnomerne nanesieme na korpus. Ozdobíme džemom, mandľovým maslom a lyofilizovaným ovocím a dáme chladiť na pár hodín (ideálne cez noc) do chladničky.