Fermentované vločky sú hitom poslednej doby. Skvele chutia a navyše majú blahodarný vplyv na naše zdravie.
Fermentovať vločky je veľmi jednoduché. Návod pre Vás pripravila Klára Waldhauserová.
Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni
Doba prípravy: 45 minut
Počet porcií: 1
Ingredience
Suroviny:
Vločky namáčame s tekutinou v pomere 1: 2 (napríklad 50g vločiek + 100g vody). Stačí keď vločky nasypete do misky, zalejete tekutinou a misku priklopíte tanierikom. Fermentácia by mala prebiehať ideálne 8 - 12 hodín pri izbovej teplote
Vločky používam vždy jemne mletej. Čo sa týka tekutiny, sami skúste, čo vám bude vyhovovať najlepšie. Môj momentálne najobľúbenejší pomer je 50g vločiek, 50g kefíru a 50g vody. Skúsiť môžete samozrejme kravské alebo rastlinné mlieko.
Namáčame si ich vždy večer a ráno máte rýchlu super raňajkách. Ak radi raňajkujete každý deň podobne, skúste si vločiek naložiť pokojne viac a ráno si vždy odoberte. Takto fermentované vločky skladujte v chladničke.
Sufan.sk
Dokumenty