Fermentované vločky sú hitom poslednej doby. Skvele chutia a navyše majú blahodarný vplyv na naše zdravie. Fermentovať vločky je veľmi jednoduché. Návod na ich prípravu pre vás pripravila Klára Waldhauserová.
Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni
Doba prípravy: 45 minut
Počet porcií: 1
Ingredience
Suroviny:
Vločky namočte s tekutinou v pomere 1:2 (napríklad 50 g vločiek a 100 g vody). Stačí, keď vločky nasypete do misky, zalejete tekutinou a misku prikryjete tanierom. Fermentácia by mala prebiehať ideálne 8-12 hodín pri izbovej teplote.
Vločky používajte vždy jemne mleté. Čo sa týka tekutiny, sami skúste, čo vám bude vyhovovať najlepšie. Môj momentálne najobľúbenejší pomer je 50 g vločiek, 50 g kefíru a 50 g vody. Skúsiť môžete samozrejme kravské alebo rastlinné mlieko.
Namáčam si ich vždy večer a ráno máte rýchlu super raňajku. Ak rád raňajkujete každý deň podobne, skúste si vločiek naložiť kludne viac a ráno si vždy odoberiete. Takto fermentované vločky skladujte v chladničke.
Sufan.sk