Jarné špenátové palacinky s tvarohom a tahini

Palacinky majú neobmedzené možnosti! Čo tak je tentokrát pripraviť naslano, v jarnej verzii s tvarohom, tahini a špenátom? Tieto palacinky s množstvom zeleniny a volským okom sú nielen chťovo krásne vyvážené, ale aj skvelé pre každú príležitosť. Poďte s ich pomocou vyskúšať všetky chute jari!

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 30 minút

Počet porcií: 4

Palm oil Gluten free
Nakúpiť suroviny

Na palacinky:

  • 120 g špenátu
  • 200 ml mlieka
  • 70 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • soľ, korenie, citrónová kôra
  • ghí na smaženie

Na náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL sušeného cesnaku
  • 1 hrsť pažítky
  • 1 PL tahini
  • 1 vajce
  • rajčiny, uhorka
  • lieskové a kešu orechy
  • klíčky z reďkovky alebo brokolice

Postup:

  1. Do nádoby mixéra dajte špenát, mlieko, múku, vajce, citrónovú kôru, soľ a korenie. Rozmixujte do hladkej konzistencie.
  2. Na panvici rozohrejte ghí a osmažte palacinky jednu po druhej. Smažte ich do zlatista a nechajte ich na panvici asi 1-2 minúty z každej strany.
  3. Medzitým pripravte náplň: v miske zmiešajte tvaroh, olivový olej, sušený cesnak, pažítku a tahini.
  4. Hotové palacinky potrite pripravenou tvarohovou zmesou.
  5. Na každú palacinku umiestnite usmažené volské oko a dozdobte zeleninou, klíčkami a orechmi.
  6. Nakoniec okraje palaciniek prehnite, aby vznikla kapsa, a môžete podávať.

Tip: Palacinky môžete podávať aj s inými druhmi zeleniny a podľa chuti pridať aj ďalšie orechy alebo semienka pre extra chrumkavosť.

Autor: Michaela Dobiášová

Jarné špenátové palacinky s tvarohom a tahini Jarné špenátové palacinky s tvarohom a tahini Jarné špenátové palacinky s tvarohom a tahini

V receptu se neobejdete bez

Čisté ghí

10.89 €

Tahini

7.19 €

Kešu pražené W240

6.79 €

Čisté ghí

10.89 €

Tahini

7.19 €

Kešu pražené W240

6.79 €