Jarné špenátové palacinky s tvarohom a tahini
Palacinky majú neobmedzené možnosti! Čo tak je tentokrát pripraviť naslano, v jarnej verzii s tvarohom, tahini a špenátom? Tieto palacinky s množstvom zeleniny a volským okom sú nielen chťovo krásne vyvážené, ale aj skvelé pre každú príležitosť. Poďte s ich pomocou vyskúšať všetky chute jari!
Ingredience
Na palacinky:
- 120 g špenátu
- 200 ml mlieka
- 70 g hladkej múky
- 1 vajce
- soľ, korenie, citrónová kôra
- ghí na smaženie
Na náplň:
- 250 g tvarohu
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL sušeného cesnaku
- 1 hrsť pažítky
- 1 PL tahini
- 1 vajce
- rajčiny, uhorka
- lieskové a kešu orechy
- klíčky z reďkovky alebo brokolice
Postup:
- Do nádoby mixéra dajte špenát, mlieko, múku, vajce, citrónovú kôru, soľ a korenie. Rozmixujte do hladkej konzistencie.
- Na panvici rozohrejte ghí a osmažte palacinky jednu po druhej. Smažte ich do zlatista a nechajte ich na panvici asi 1-2 minúty z každej strany.
- Medzitým pripravte náplň: v miske zmiešajte tvaroh, olivový olej, sušený cesnak, pažítku a tahini.
- Hotové palacinky potrite pripravenou tvarohovou zmesou.
- Na každú palacinku umiestnite usmažené volské oko a dozdobte zeleninou, klíčkami a orechmi.
- Nakoniec okraje palaciniek prehnite, aby vznikla kapsa, a môžete podávať.
Tip: Palacinky môžete podávať aj s inými druhmi zeleniny a podľa chuti pridať aj ďalšie orechy alebo semienka pre extra chrumkavosť.