Pekanové koláčiky s vareným jablkom
Vôňa čarovných Vianoc je už na stole! Zahryznite sa do cukrovi plných chrumkavých jabĺk a karamelových pekanových orechov. Pekanové orechy dodajú cukrovinkám nevšedný nádych a kúsok po kúsku vás vrátia do bezstarostného detstva.
Ingredience
- 330 g hladkej pšeničnej múky
- 150 g masla
- 60 g cukru múčky
- 60 g krupicového cukru
- 1 vajce
- štipka soli
- 7 polievkových lyžíc ľadovej vody
- 50 g zmiešaných pekanových orechov
Náplň:
Postup:
Vajíčka rozšľahajte vidličkou v ľadovej vode. Do misy kuchynského robota preosejte múku, oba cukry a soľ a zapnite nízku rýchlosť miesenia. Postupne po troškách pridávajte nakrájané zmäknuté maslo. Postupne vytvorte konzistenciu drobenky. Pomaly pridávajte vodu a vaječnú zmes a vypracujte hladké cesto. Nakoniec vmiešajte rozmixované pekanové orechy a všetko spojte. Mali by ste mať hladké, nelepivé cesto. Ako každé cesto tohto typu je najlepšie nechať ho odpočívať v chladničke.
Odpočinuté cesto natlačte do malých vymastených tartaletiek a pred vložením do rúry ich nezabudnite popichať vidličkou. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 10 minút a priebežne kontrolujte.
Vychladnuté tartaletky naplňte najprv uvareným jablkom a na vrch dajte vrstvu orechového masla. (Tip: Tento recept nie je veľmi sladký, takže ak chcete, uvarené jablko podľa chuti oslaďte agávovým alebo iným sirupom.) Navrch posypte nasekanými pekanovými orechmi.