Tekvicový hummus s Orechianom

Hľadáte rýchly jesenný recept, ktorý pohladí na jazyku aj na duši? Tekvicový hummus s našim Orechianom dodá vašej jesene tú pravú atmosféru. Jemne sladkastá pečená tekvica, tahini a štipka chilli robia z tohto hummusu skvelú jesennú variáciu na klasiku. Vychutnajte si ho s čerstvým chlebom alebo zeleninou a nechajte sa uniesť jeho zamatovou konzistenciou aj jedinečnou chuťou.

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 25 minút

Počet porcií: 1

Palm oil Gluten free Vegan friendly
Nakúpiť suroviny
  • 200 g cíceru
  • 250 g tekvicového pyré 
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 PL tahini 
  • 2 PL olivového oleja
  • šťava z ½ citróna
  • 1 PL Orechiana
  • soľ, korenie, chilli

Postup:

Tekvicu očistite, zbavte semienok a nakrájajte na plátky. Na plechu ju premiešajte s olivovým olejom, soľou, čiernym korením a chilli a pečte v rúre domäkka. Medzitým do mixéra vložte prepláchnutý cícer, cesnak, tahini, olivový olej, citrónovú šťavu, orechiano a upečenú tekvicu. Všetko spoločne rozmixujte do hladkej konzistencie a podávajte s čerstvým chlebom alebo zeleninou. Dobrú chuť!

Autor: Michaela Dobiášová

Tekvicový hummus s Orechianom Tekvicový hummus s Orechianom Tekvicový hummus s Orechianom Tekvicový hummus s Orechianom

V receptu se neobejdete bez

Tahini

7.19 €

Tahini

7.19 €

Pokračujte s nami v tvorení