Tekvicový hummus s Orechianom
Hľadáte rýchly jesenný recept, ktorý pohladí na jazyku aj na duši? Tekvicový hummus s našim Orechianom dodá vašej jesene tú pravú atmosféru. Jemne sladkastá pečená tekvica, tahini a štipka chilli robia z tohto hummusu skvelú jesennú variáciu na klasiku. Vychutnajte si ho s čerstvým chlebom alebo zeleninou a nechajte sa uniesť jeho zamatovou konzistenciou aj jedinečnou chuťou.
Ingredience
- 200 g cíceru
- 250 g tekvicového pyré
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 PL tahini
- 2 PL olivového oleja
- šťava z ½ citróna
- 1 PL Orechiana
- soľ, korenie, chilli
Postup:
Tekvicu očistite, zbavte semienok a nakrájajte na plátky. Na plechu ju premiešajte s olivovým olejom, soľou, čiernym korením a chilli a pečte v rúre domäkka. Medzitým do mixéra vložte prepláchnutý cícer, cesnak, tahini, olivový olej, citrónovú šťavu, orechiano a upečenú tekvicu. Všetko spoločne rozmixujte do hladkej konzistencie a podávajte s čerstvým chlebom alebo zeleninou. Dobrú chuť!