Šufan / Recepty / Tradičné vianočka s mandľami

Tradičné vianočka s mandľami

Klasická vianočka je symbolom slovenských Vianoc – voňavá, mäkučká a zdobená mandľami. S týmto receptom si doma pripravíte tú najlepšiu, akú ste kedy ochutnali. Vyskúšajte tradičné cesto plné maslovej chuti, vanilky a hrozienok namočených v rume – perfektná kombinácia (nielen) na štedrovečerné raňajky!

Náročnosť: Základy v malíku

Doba prípravy: 200 minút

Počet porcií: 10

Palm oil
Nakúpiť suroviny

Ingredience

Na prípravu vianočky:

  • 30 g droždia
  • 250 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 200 g hladkej múky + lyžička na kvások
  • 400 g polohrubej múky
  • 100 g cukru + 1 lyžička na kvások
  • štipka muškátového orieška
  • 1 lyžička mletého vanilkového struku
  • 2 žĺtky
  • hrsť hrozienok namočených v rume
  • vajcia na potretie
  • hrsť blanšírovaných mandlí

Tip: Pre extra jemnosť môžete pridať aj poctivú lyžicu mandľového masla.

Postup:

Do mištičky rozdrobte droždie, pridajte lyžičku cukru a premiešajte. Zahrejte mlieko, aby bolo vlažné, a tretinu prilejte k droždiu s lyžičkou múky. Premiešajte a nechajte kvások 15 minút pracovať. Zvyšok mlieka vráťte na platňu a pridajte kocky masla. Zahrejte a nechajte maslo rozpustiť. Uistite sa, že zmes nie je príliš horúca, a pridajte žĺtky. V mise zmiešajte obe múky, cukor, muškátový oriešok a vanilkový extrakt. Pridajte kvások a mliečno-maslovú zmes. Cesto dôkladne spracovávajte 10 minút (ideálne robotom), potom zapracujte hrozienka. Vytvorte bochník, prikryte utierkou a nechajte kysnúť 45 minút. Cesto rozdeľte na 9 častí, upleťte vianočku, potrite vajcom, posypte mandľami a pečte pri 170 ° C 40–50 minút. Prajeme dobrú chuť!

Autor: Martina Baťhová

Tradičné vianočka s mandľami Tradičné vianočka s mandľami

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Kokosové gule s arašidmi

Kokosové gule s arašidmi

Doba prípravy: 10 minut

Pistáciový vaječný likér

Pistáciový vaječný likér

Doba prípravy: 20 minut

Kokosové gule s arašidmi

Kokosové gule s arašidmi

Doba prípravy: 10 minut

Pistáciový vaječný likér

Pistáciový vaječný likér

Doba prípravy: 20 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 8:00–16:30

Dokumenty

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Ochrana osobných údajov

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
8:00–16:30

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Veľkoobchod

Nakupovať

Registrácia

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM

Vianoce