Šufan / Recepty / Chai latte vaječný likér

Chai latte vaječný likér

Na prípravu vianočných koláčov je možno ešte priskoro, na prípravu domáceho vaječného likéru s porciou vianočného korenia však nie. Určite nám dáte za pravdu, že s malým pohárikom odležaného domáceho „vajčáka“ ide to vianočné pečenie jednoducho lepšie.

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 30 minut

Počet porcií: 20

Palm oil
Nakúpiť suroviny

Ingredience

  • 4 žĺtky (najlepšie pasterizované)
  • 25 g krupicového cukru alebo panely
  • 300 ml mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie (min. 30 %)
  • 250 g kondenzovaného karamelového mlieka
  • 1 lyžička vanilkového struku
  • 150 ml rumu
  • 150 ml Bailey's
  • chai latté korenie

Postup:



1. Misku so žĺtkami a cukrom vložte do vodného kúpeľa a metličkou vyšľahajte žĺtky do peny, ktorá by mala zmeniť farbu na svetlejšiu a mala by zhustnúť. (Ak kúpite pasterizované žĺtky, môžete vynechať krok s vodným kúpeľom a vyšľahať ich klasicky metličkou bez zahriatia.)

2. V ďalšom hrnci zahrejte mlieko, smotanu, kondenzované mlieko, vanilku a chai latté korenie. Zmes miešajte, aby sa kondenzované mlieko neprichytilo na dne.

3. Keď bude zmes teplá, 1/3 z nej prilejte do žĺtkov. Žĺtky s mliekom spojte, čím vyrovnáte teplotu. Tento krok je potrebný na to, aby sa žĺtky v celej zmesi nezrazili. Nalejte žĺtky do hrnca, celú zmes spojte a za stáleho miešania zahrievajte. Zmes začne hustnúť, konzistencia by mala byť ako redší puding. Vždy počítajte s tým, že po vychladnutí zmes ešte trochu zhustne.

4. Zmes zložte z plameňa. Alkohol vmiešajte buď hneď, studený z chladničky, čím zastavíte varenie…, alebo až po vychladnutí podľa chuti a konzistencie. Pokiaľ ste teda zmes mali príliš hustú, vždy ju môžete alkoholom (alebo mliekom) zriediť. Skladujte v chladničke.

Autor: Anna Kučerová

Chai latte vaječný likér Chai latte vaječný likér
Chai latte vaječný likér Chai latte vaječný likér

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Kokosové gule s arašidmi

Kokosové gule s arašidmi

Doba prípravy: 10 minut

Horúca čokoláda so šľahačkou

Horúca čokoláda so šľahačkou

Doba prípravy: 10 minút

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 8:00–16:30

Dokumenty

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Ochrana osobných údajov

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
8:00–16:30

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Veľkoobchod

Nakupovať

Registrácia

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM

Vianoce