Horúca čokoláda so šľahačkou
Jednoduché a pritom tak lahodné. Kedy by nepoznal chuť horúcej čokolády! A čo tak vyrobiť si ju doma? S naším receptom a našou vynikajúcou 70% čokoládou nielenže neurobíte chybu, ale navyše pripravíte pre maškrtné jazýčky vás a vašich hostí skutočne kvalitné sladučké prekvapenie.
Ingredience
Na 2 porcie čokolády:
- 350 ml mlieka
- 160 g tmavej čokolády
- 300 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžičky práškového cukru
- mletá škorica a orechy na posypaný
Postup:
- V hrnci so silnejším dnom nechajte rozpustiť v mlieku na strednom plameni čokoládu.
- Priebežne miešajte vareškou a akonáhle bude čokoláda rozpustená, tak stiahnite plameň.
- Vo vyššej odmerke si pripravte smotanu na šľahanie s cukrom.
- Šľahačom ju šľahajte do pevnejšej konzistencie niekoľko minút.
- Čokoládu rozlejte do hrnčekov.
- Ozdobte ju šľahačkou a vrch posypte škoricou a orechmi.