Horúca čokoláda so šľahačkou

2 porcie

Ingrediencie:

350 ml mlieka

160 g tmavej čokolády

300 ml smotany na šľahanie

2 lyžičky práškového cukru

Škorica a orechy na posypaný

Doba prípravy: 10 minút

Postup:

Postup:

  1. V hrnci so silnejším dnom nechajte rozpustiť v mlieku na strednom plameni čokoládu.
  2. Priebežne miešajte vareškou a akonáhle bude čokoláda rozpustená, tak stiahnite plameň.
  3. Vo vyššej odmerke si pripravte smotanu na šľahanie s cukrom.
  4. Šľahačom ju šľahajte do pevnejšej konzistencie niekoľko minút.
  5. Čokoládu rozlejte do hrnčekov.
  6. Ozdobte ju šľahačkou a vrch posypte škoricou a orechmi.

Naše produkty použité v recepte: