Horúca čokoláda so šľahačkou

Jednoduché a pritom tak lahodné. Kedy by nepoznal chuť horúcej čokolády! A čo tak vyrobiť si ju doma? S naším receptom a našou vynikajúcou 70% čokoládou nielenže neurobíte chybu, ale navyše pripravíte pre maškrtné jazýčky vás a vašich hostí skutočne kvalitné sladučké prekvapenie.

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyn

Doba prípravy: 10 minút

Počet porcií: 2

Palm oil Gluten free
Nakúpiť suroviny

Na 2 porcie čokolády:

Postup:

  1. V hrnci so silnejším dnom nechajte rozpustiť v mlieku na strednom plameni čokoládu.
  2. Priebežne miešajte vareškou a akonáhle bude čokoláda rozpustená, tak stiahnite plameň.
  3. Vo vyššej odmerke si pripravte smotanu na šľahanie s cukrom.
  4. Šľahačom ju šľahajte do pevnejšej konzistencie niekoľko minút.
  5. Čokoládu rozlejte do hrnčekov.
  6. Ozdobte ju šľahačkou a vrch posypte škoricou a orechmi.
Horúca čokoláda so šľahačkou Horúca čokoláda so šľahačkou Horúca čokoláda so šľahačkou

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení