Chrumkavé pečené mrkvy s ricottou a Orechianom

Túžite po sviatočnom hodovaní po niečom ľahšom? Tieto pečené mrkvy v chrumkavej krustičke s jemným ricottovým dipom sú ideálnym riešením. Jednoduché na prípravu, plné chutí a skvelé ako rýchly obed alebo ľahká večera.

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 30 minút

Počet porcií: 1

Palm oil Gluten free
Nakúpiť suroviny

Na mrkvy:

  • 1 zväzok mrkvou
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL javorového sirupu
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • soľ, korenie

Na dip:

  • 150 g ricotty
  • 100 g fety
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL Orechiana
  • 1 PL sušeného cesnaku

Na servírovanie:

Postup:

Mrkvy dôkladne očistite a skráťte im stonky. Preložte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pripravte marinádu z olivového oleja, javorového sirupu, sušeného cesnaku, soli a korenia, a rovnomerne ju rozotrite na mrkvy. Pečte v rúre predhriatej na 200 °C približne 20 minút, kým nie sú mrkvy mäkké a zlatisté.

Medzitým pripravte dip. Všetky suroviny na dip dajte do mixéra a mixujte, kým nevznikne hladká, našľahaná zmes.

Hotové mrkvy preložte na tanier, polejte dipom a posypte tekvicovými semienkami, čerstvými bylinkami a trochou rozdrobené fety. Servírujte ako prílohu, ľahký obed alebo zdravú desiatu.

Autor: Michaela Dobiášová

Chrumkavé pečené mrkvy s ricottou a Orechianom Chrumkavé pečené mrkvy s ricottou a Orechianom Chrumkavé pečené mrkvy s ricottou a Orechianom

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení