Chrumkavé pečené mrkvy s ricottou a Orechianom
Túžite po sviatočnom hodovaní po niečom ľahšom? Tieto pečené mrkvy v chrumkavej krustičke s jemným ricottovým dipom sú ideálnym riešením. Jednoduché na prípravu, plné chutí a skvelé ako rýchly obed alebo ľahká večera.
Ingredience
Na mrkvy:
- 1 zväzok mrkvou
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL javorového sirupu
- 1 ČL sušeného cesnaku
- soľ, korenie
Na dip:
- 150 g ricotty
- 100 g fety
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL Orechiana
- 1 PL sušeného cesnaku
Na servírovanie:
- tekvicové semienka
- čerstvé bylinky (napr. petržlenová vňať, koriander)
- feta
Postup:
Mrkvy dôkladne očistite a skráťte im stonky. Preložte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pripravte marinádu z olivového oleja, javorového sirupu, sušeného cesnaku, soli a korenia, a rovnomerne ju rozotrite na mrkvy. Pečte v rúre predhriatej na 200 °C približne 20 minút, kým nie sú mrkvy mäkké a zlatisté.
Medzitým pripravte dip. Všetky suroviny na dip dajte do mixéra a mixujte, kým nevznikne hladká, našľahaná zmes.
Hotové mrkvy preložte na tanier, polejte dipom a posypte tekvicovými semienkami, čerstvými bylinkami a trochou rozdrobené fety. Servírujte ako prílohu, ľahký obed alebo zdravú desiatu.