Čokoládové tartaletky s mandlovým máslem
Extra čokoládové a pritom veľmi jemné a vláčne tartaletky. Dajte im čas na zatuhnutie a budete prekvapení, ako krásne sa bude čokoládová pena rozplývať na jazyku a chrumkavý korpus pohladí vaše zmysly. Budú ideálnou sladkou bodkou na každej hostine.
Cesto:
- 200 g mandlí
- 35 g kokosového cukru
- Kvapka vanilkového extraktu
- ½ lyžičky mletej škorice
- 25 g kokosového oleja
- lyžice vody
Ganache:
- 220 g kvalitnej čokolády
- 80 g mandľového masla
- 220 g teplej vody
Postup:
Rozmixujte si mandle najemno, zmiešajte ich s kokosovým cukrom, vanilkou a škoricou. Pridajte kokosový olej a lyžicu vody. Vypracujte cesto, ktorými naplňte dno a steny formičky. Dajte zatuhnúť do chladničky.
Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu. Pridajte teplú vodu a mandľové maslo, príp. doslaďte sirupom. Mixovaním vytvoríte emulziu, ktorá sa musí krásne spojiť. Ganache plňte tartaletkami a môžete ich ozdobiť kvapkami masla, ktoré potom dokreslíte špáradlom.
Tartaletky dajte zatuhnúť do chladničky, ideálne cez noc alebo na 2 hodiny.


