Čokoládové tartaletky s mandlovým máslem

Extra čokoládové a pritom veľmi jemné a vláčne tartaletky. Dajte im čas na zatuhnutie a budete prekvapení, ako krásne sa bude čokoládová pena rozplývať na jazyku a chrumkavý korpus pohladí vaše zmysly. Budú ideálnou sladkou bodkou na každej hostine.

Cesto:

  • 200 g mandlí
  • 35 g kokosového cukru
  • Kvapka vanilkového extraktu
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 25 g kokosového oleja
  • lyžice vody

Ganache:

Doba prípravy: 50 minut

Postup:

Rozmixujte si mandle najemno, zmiešajte ich s kokosovým cukrom, vanilkou a škoricou. Pridajte kokosový olej a lyžicu vody. Vypracujte cesto, ktorými naplňte dno a steny formičky. Dajte zatuhnúť do chladničky.

Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu. Pridajte teplú vodu a mandľové maslo, príp. doslaďte sirupom. Mixovaním vytvoríte emulziu, ktorá sa musí krásne spojiť. Ganache plňte tartaletkami a môžete ich ozdobiť kvapkami masla, ktoré potom dokreslíte špáradlom.

Tartaletky dajte zatuhnúť do chladničky, ideálne cez noc alebo na 2 hodiny.

Naše produkty použité v recepte: