Cuketová placka s Orechianom a tekvicovými semienkami

Stále vám doma straší zásoba cukiet? Skúste ju využiť inak – v podobe placky, ktorá na internete žne ovácie. Na povrchu krásne chrumkavá, vo vnútri šťavnatá a u nás ešte vyladená o štipku Ořechiana, ktoré dodá celej dobrote šmrnc, a o tekvicové semienka pre extra chrumknutie. 🥒🧀

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 30 minút

Počet porcií: 1

Palm oil Gluten free
Nakúpiť suroviny

Na placku:

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Cuketu nakrájajte na tenké plátky a vyskladajte ich ľahko cez seba na plech s papierom na pečenie.
  3. Posypte syrom, okoreňte Orechianom a pridajte tekvicové semienka.
  4. Pečte 20–25 minút, kým nie je placka zlatistá a chrumkavá.
  5. Nechajte ľahko vychladnúť, naplňte tým, čo máte radi - a môžete podávať. Dobrú chuť!

Autor: Michaela Dobiášová

Cuketová placka s Orechianom a tekvicovými semienkami Cuketová placka s Orechianom a tekvicovými semienkami

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení