Pečená ovsená kaša s pekánmi a pistáciami
Trochu kaše, trochu torta - to je tento pekáčik. Kombinácia ovsenej kaše a ľahkého dezertu, ktorá spája to najlepšie z oboch svetov. Ideálne na pohodové ráno alebo ako sladký dezert ku káve či čaju, ktorý si obľúbi celá rodina.
Ingredience
Na základ:
- 2 hrnčeky ovsených vločiek
- 2 zrelé banány
- 2 nastrúhané mrkvy
- 1 PL cejlónskej škorice
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 1 hrnček mlieka (klasického alebo rastlinného)
- hrsť pistácií a pekanových orechov
Na krém:
- 250 g tvarohu
- 200 g ricotty
- šťava z ½ citróna
- 2 PL čakankového sirupu
Postup:
Predhrejte rúru na 180 °C. V mise zmiešajte ovsené vločky, nastrúhané banány a mrkvu, škoricu, kypriaci prášok a mlieko. Všetko dobre premiešajte a zmes preložte do pekáča. Povrch uhlaďte a dajte piecť na 25 minút. Medzitým si pripravte krém – tvaroh a ricottu vyšľahajte s citrónovou šťavou a čakankovým sirupom do hladka. Upečený základ nechajte úplne vychladnúť, potrite pripraveným krémom a posypte pistáciami a pekanovými orechmi. Hotový pekáčik nechajte cez noc odpočívať v chladničke. Ráno už stačí len nakrájať, podávať a užiť si skvelú chuť každého kúska!