Jahodový crumble s mandľami a rebarborou
Horúce, sladkokyslé ovocie, chrumkavá mrvenička ak tomu lyžice hustého jogurtu alebo kopček vanilkovej zmrzliny. Crumble je dezert, ktorý vonia letom a chutí úplne famózne. Navyše je hotový raz dva!
Ingredience
Na ovocný základ:
- 2 stonky rebarbory
- 250 g jahôd
- 15 g panely
- 15 g hladkej múky
Na posýpku:
- 60 g ovsených vločiek
- 15 g hladkej múky
- 15 g panely
- 1 lyžička škorice
- 20 g nasekaných mandlí
- 50 g ghí (izbové teploty)
Postup:
- Rebarboru olúpte, zbavte drevnatých vlákien a nakrájajte na menšie kúsky. Jahody očistite a nakrájajte. Ovocie zmiešajte s múkou a panelom a dajte bokom.
- Vo väčšej mise zmiešajte ovsené vločky, múku, panelu, škoricu, nasekané mandle a zmäknuté ghí. Rukami vytvorte posýpku.
- Do zapekacej misky vložte ovocnú zmes a rovnomerne ju zasypte pripravenou posýpkou.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C zhruba 20 minút, kým nebude povrch krásne zlatistý.
Podávajte s gréckym jogurtom alebo vanilkovou zmrzlinou. Dobrú chuť!