Zapečené gnocchi s paradajkami, ricottou a Orechianom
Rýchla a neuveriteľne lahodná večera, ktorá vás počas pol hodinky prenesie do slnečného Talianska. Krémová ricotta, voňavá paradajková omáčka, naša Orechiano a zlatisto zapečená mozzarella tvoria neodolateľnú kombináciu, ktorú si zamilujete po prvom nabratí na vidličku.
Ingredience
- 500 g gnocchi
- PL ghí
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajok v plechovke
- 1 PL oregana
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 250 g ricotty
- 125 g mozzarelly
- 1 PL Orechiana
- soľ, korenie
Postup:
Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým si rúru predhrejeme na 200 °C. Na rozpálenom ghí orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezačnú zlátnuť. Pridáme konzervované paradajky aj so šťavou, prisypeme oregano a nasekanú bazalku a omáčku necháme niekoľko minút prebublávať. Potom vmiešame ricottu a uvarené gnocchi, všetko dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením.
Hotovú zmes presunieme do zapekacej misy, navrch natrháme mozzarellu, posypeme Ořechianom a ozdobíme lístkami bazalky. Pečieme približne 20 minút, kým sa mozzarella krásne neroztopí a nezačne zlátnuť. Podávame ešte horúce a užívame si kúsok Talianska priamo na tanieri.