Šufan / Recepty / Mandľová horúca čokoláda s vianočným korením

Mandľová horúca čokoláda s vianočným korením

Nič vás nezahreje a nezavonia vašim domovov tak ako poctivá a lahodná horúca čokoláda. Zastavte sa na chvíľu a pripravte si spoločne s rodinou pravú horúcu čokoládu - s chuťou vianočného korenia a španielskych mandlí.

Náročnosť: Základy v malike

Doba prípravy: 35 minut

Počet porcií: 1

Palm oil

Ingredience

Sirup:

  • 250 g cukru alebo panely
  • 250 ml vody
  • 10 g vanilky
  • 1 ks škorice
  • 4 ks badyánu
  • 4 ks klinčekov
  • 4 g mletého muškátového orieška
  • 4 g mletej škorice

Mandľové mlieko:

Pomer na 1 porciu horúcej čokolády:

Postup:

Na prípravu koreneného sirupu najprv skaramelizujte cukor v hrnci a nechajte ho úplne rozpustiť na miernom ohni. Hrniec nakloníme tak, aby karamel stekal po jednej strane, a po častiach ho zalejeme najlepšie horúcou alebo vriacou vodou, pričom pomaly miešame lyžicou, aby sa hrudky rozpustili. Dávajte pozor, karamel je vriaci a voda sa najprv odparí, potom sa teploty vyrovnajú a karamel sa vo vode rozpustí a spojí. pridajte všetky koreniny a nechajte dôkladne rozvoniavať. Vyberte a nechajte vychladnúť, potom preceďte.

TIP: Tento sirup môžete použiť aj na horúce kakao!

Teraz si jednoducho pripravte vlastné mandľové mlieko, ktoré dodá vašej čokoláde ten správny sviatočný nádych. Rozmixujte orechy a vodu v pomere 1:4 vo výkonnom mixéri (naozaj opatrne). Potom jednoducho použite sitko a utierku (alebo čistú utierku), aby čisté mandľové mlieko odkvapkalo. Mandliam trochu pomôžte, vezmite do ruky utierku a vytlačte z nej zvyšok tekutiny. V utierke vám zostanú rozmixované mandle, takže ich určite nevyhadzujte! Neváhajte a použite ich buď do jogurtu, na prípravu müsli, alebo ich použite v inom zo svojich vianočných receptov.

A teraz sa pustime do samotnej horúcej čokolády. Buď sa držte pomeru napísaného na obale horkej čokolády a pridajte len korenený sirup, alebo použite vlastný pomer. Všetky ingrediencie dajte do hrnca a za stáleho miešania metličkou priveďte do varu. Nechajte čokoládu mierne zhustnúť a ihneď podávajte.

Autor: Anna Kučerová

Mandľová horúca čokoláda s vianočným korením Mandľová horúca čokoláda s vianočným korením
Mandľová horúca čokoláda s vianočným korením Mandľová horúca čokoláda s vianočným korením
Mandľová horúca čokoláda s vianočným korením

V receptu se neobejdete bez

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Reklamační protokol

Ochrana osobných údajov

Odstúpenie od zmluvy

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Veľkoobchod

Nakupovať

Registrácia

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM