Lievance inšpirované alpskou knedľou s odvarenou slivkou
Kto by nemiloval typickú alpskú knedľu, ktorá sa doslova kúri v sladkej vanilkovej omáčke a maku? A čo keby sme tento poklad pretavili do podoby lievancov pre víkendové raňajky? Pripravte sa na skutočný zážitok!
Ingredience
Na lievance:
- 150 g hladkej špaldovej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 20 g mletého maku
- 120 g vanilkového skyru
- 200 ml mlieka
- Odvarená slivka (na náplň)
Na puding:
- 500 ml mlieka
- pudingový prášok
- sladidlo podľa chuti – napríklad čakankový alebo javorový sirup
Navyše:
- ghí na smaženie
- mak na posypanie
Postup:
Pripravte si lievancové cesto zmiešaním špaldovej múky, kypriaceho prášku, mletého maku, vanilkového skyru od ŠUFANu a mlieka, kým nevznikne hladká zmes. Na panvici rozohrejte ghí a smažte prvú lievancovú vrstvu. Akonáhle sa na ceste začnú tvoriť bublinky, pridajte lyžicu odvarenej slivky a zakryte ju druhou vrstvou cesta. Vymažte, kým lievance nebudú zlatisté a otočte ich. Medzitým pripravte vanilkový puding podľa návodu a oslaďte podľa chuti. Hotové lievance servírujte s pudingom a posypte makom.