Lievance inšpirované alpskou knedľou s odvarenou slivkou

Kto by nemiloval typickú alpskú knedľu, ktorá sa doslova kúri v sladkej vanilkovej omáčke a maku? A čo keby sme tento poklad pretavili do podoby lievancov pre víkendové raňajky? Pripravte sa na skutočný zážitok!

Náročnosť: Základy v malíku

Doba prípravy: 30 minút

Počet porcií: 1

Palm oil
Nakúpiť suroviny

Na lievance:

Na puding:

Navyše:

  • ghí na smaženie
  • mak na posypanie

Postup:

Pripravte si lievancové cesto zmiešaním špaldovej múky, kypriaceho prášku, mletého maku, vanilkového skyru od ŠUFANu a mlieka, kým nevznikne hladká zmes. Na panvici rozohrejte ghí a smažte prvú lievancovú vrstvu. Akonáhle sa na ceste začnú tvoriť bublinky, pridajte lyžicu odvarenej slivky a zakryte ju druhou vrstvou cesta. Vymažte, kým lievance nebudú zlatisté a otočte ich. Medzitým pripravte vanilkový puding podľa návodu a oslaďte podľa chuti. Hotové lievance servírujte s pudingom a posypte makom.

Autor: Michaela Dobiášová

Lievance inšpirované alpskou knedľou s odvarenou slivkou Lievance inšpirované alpskou knedľou s odvarenou slivkou Lievance inšpirované alpskou knedľou s odvarenou slivkou Lievance inšpirované alpskou knedľou s odvarenou slivkou

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení