Matcha osie hniezda s pistáciovým maslom

Každý im hovorí inak – úle, osie hniezda alebo napríklad včelie domčeky. Nech už u vás doma vedú akékoľvek, tento pistáciovo-matchový variant im dodá nový šmrnc. Nepečú sa, krásne držia tvar a chutia úplne skvele. 💚

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 45 minút

Počet porcií: 25

Palm oil Gluten free
Nakúpiť suroviny

Na osie hniezda:

Na dokončenie:

Postup:

  1. Datle zalejeme horúcou vodou a necháme chvíľu ponorené, aby zmäkli. Potom vodu zlejeme.
  2. Do mixéra nasypeme ovsené vločky, pridáme dáta, matchu, pistáciové maslo, citrónovú šťavu a javorový sirup. Všetko dôkladne rozmixujeme.
  3. Podľa potreby prilievame vodu, aby vzniklo kompaktné, ľahko lepivé cesto.
  4. Hotové cesto po menších kúskoch vmačkávame do formičky na osie hniezda. Uprostred urobíme jamku na náplň, opatrne vyklepneme z formičky a dáme bokom.
  5. Naplníme pistáciovým maslom a priklopíme piškótom.
  6. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Špičky hniezd v nej namočíme a posypeme nasekanými pistáciami.
  7. Hotové osie hniezda necháme niekoľko hodín stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.

Autor: Michaela Dobiášová

Matcha osie hniezda s pistáciovým maslom

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení