Orechy plnené mandľovým krémom

Orechy plnené naším krémom z mandlového másla a polévané čokoládou sú zaujímavou alternatívou tradičných vianočných plnených orechov. V receptúre pracujeme s vlastnou šesťdesiatpercentnou čokoládou a samozrejme nesmie chýbať 100% mandlové máslo a blanšírované lískové orechy.

Ingrediencie

Cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g bežného masla
  • 100 g lieskových orechov
  • 1 bielok
  • 100 g práškového cukru
  • Štipka soli

Krém:

Poleva:

Doba prípravy: 60 minút

Postup:

Začneme s prípravou cesta. Najprv si najemno pomelieme orechy. Maslo nakrájame na kocky a spracujeme ho rukami s múkou, orechmi, bielkom a cukrom do kompaktného cesta. Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho odležať aspoň 2 hodiny v chladničke.

Rúru predhrejeme na 175 °C. Cestom naplníme orechové formičky. Prstom do nich vytlačíme jamku, aby sme ich potom mohli plniť krémom. Orechy pečieme v rúre asi 10 minút na 175 °C. Ešte horúce ich vyklopíme z formičiek.

Na prípravu náplne si necháme pri izbovej teplote zmäknúť maslo. Následne ho vymiešame s cukrom. Potom vmiešame aj mandľové maslo a rum.

Vychladnuté orechy plníme krémom.

Vo vodnom kúpeli pomaly roztopíme čokoládu a kokosový olej. Polovicu každého orecha namočíme do čokolády a necháme stuhnúť. Skladujeme ich v chlade.

Naše produkty použité v recepte: