Orechy plnené naším krémom z mandlového másla a polévané čokoládou sú zaujímavou alternatívou tradičných vianočných plnených orechov. V receptúre pracujeme s vlastnou šesťdesiatpercentnou čokoládou a samozrejme nesmie chýbať 100% mandlové máslo a blanšírované lískové orechy.
Náročnosť: Profesionáli v akcii
Doba prípravy: 60 minút
Počet porcií: 25
Ingredience
Ingrediencie
Cesto:
Krém:
Poleva:
Začneme s prípravou cesta. Najprv si najemno pomelieme orechy. Maslo nakrájame na kocky a spracujeme ho rukami s múkou, orechmi, bielkom a cukrom do kompaktného cesta. Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho odležať aspoň 2 hodiny v chladničke.
Rúru predhrejeme na 175 °C. Cestom naplníme orechové formičky. Prstom do nich vytlačíme jamku, aby sme ich potom mohli plniť krémom. Orechy pečieme v rúre asi 10 minút na 175 °C. Ešte horúce ich vyklopíme z formičiek.
Na prípravu náplne si necháme pri izbovej teplote zmäknúť maslo. Následne ho vymiešame s cukrom. Potom vmiešame aj mandľové maslo a rum.
Vychladnuté orechy plníme krémom.
Vo vodnom kúpeli pomaly roztopíme čokoládu a kokosový olej. Polovicu každého orecha namočíme do čokolády a necháme stuhnúť. Skladujeme ich v chlade.
Sufan.sk