Orechy plnené mandľovým krémom
Orechy plnené naším krémom z mandlového másla a polévané čokoládou sú zaujímavou alternatívou tradičných vianočných plnených orechov. V receptúre pracujeme s vlastnou šesťdesiatpercentnou čokoládou a samozrejme nesmie chýbať 100% mandlové máslo a blanšírované lískové orechy.
Ingrediencie
Cesto:
- 250 g hladkej múky
- 150 g bežného masla
- 100 g lieskových orechov
- 1 bielok
- 100 g práškového cukru
- Štipka soli
Krém:
- 80 g mandľového masla
- 150 g bežného masla
- 80 g práškového cukru
- 1 lyžica rumu
Poleva:
- 100 g tmavej čokolády
- 2 lyžice kokosového oleja
Postup:
Začneme s prípravou cesta. Najprv si najemno pomelieme orechy. Maslo nakrájame na kocky a spracujeme ho rukami s múkou, orechmi, bielkom a cukrom do kompaktného cesta. Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho odležať aspoň 2 hodiny v chladničke.
Rúru predhrejeme na 175 °C. Cestom naplníme orechové formičky. Prstom do nich vytlačíme jamku, aby sme ich potom mohli plniť krémom. Orechy pečieme v rúre asi 10 minút na 175 °C. Ešte horúce ich vyklopíme z formičiek.
Na prípravu náplne si necháme pri izbovej teplote zmäknúť maslo. Následne ho vymiešame s cukrom. Potom vmiešame aj mandľové maslo a rum.
Vychladnuté orechy plníme krémom.
Vo vodnom kúpeli pomaly roztopíme čokoládu a kokosový olej. Polovicu každého orecha namočíme do čokolády a necháme stuhnúť. Skladujeme ich v chlade.


