Pistáciový vaječný likér s kardamómom

Keď sa spojí jemné kokosové mlieko, voňavý kardamóm, pistáciové maslo a poriadna dávka rumu, vznikne lahodný sviatočný likér, ktorý si zamilujete od prvého dúšku. 💚 Tento netradičný vaječniak je krémový, voňavý a vďaka brezovému cukru aj trochu ľahší ako klasika.

Náročnosť: Základy v malíku

Doba prípravy: 30 minút

Počet porcií: 10

Palm oil Gluten free
Nakúpiť suroviny
  • 500 ml kokosového mlieka
  • 5 žĺtkov
  • 2 lyžičky vanilky
  • 1 ks celého kardamómu
  • 120 g brezového cukru
  • 280 ml kvalitného rumu
  • 3 lyžice pistáciového masla

Postup:

  1. V hrnci zahrejeme kokosové mlieko. Pridáme vanilku a celý kardamóm. Necháme asi 10 minút lúhovať - ​​ale nevaríme.
  2. Medzitým si vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s brezovým cukrom do nadýchanej peny.
  3. Do žĺtkovej peny postupne, po lyžiciach, primiešavame teplé kokosové mlieko. Dôležité je, aby sa vajcia nezrazili.
  4. Pridáme pistáciové maslo a miešame, kým sa krásne nerozpustí a nespojí s krémom.
  5. Odstavíme z platne. Po vychladnutí vyberieme kardamóm a vmiešame rum.
  6. Prelejeme do fliaš a necháme v chladničke odležať ideálne aspoň týždeň – potom chutí najlepšie. 🎄

Autor: Michaela Dobiášová

Pistáciový vaječný likér s kardamómom

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení