Pistáciový vaječný likér s kardamómom
Keď sa spojí jemné kokosové mlieko, voňavý kardamóm, pistáciové maslo a poriadna dávka rumu, vznikne lahodný sviatočný likér, ktorý si zamilujete od prvého dúšku. 💚 Tento netradičný vaječniak je krémový, voňavý a vďaka brezovému cukru aj trochu ľahší ako klasika.
Ingredience
- 500 ml kokosového mlieka
- 5 žĺtkov
- 2 lyžičky vanilky
- 1 ks celého kardamómu
- 120 g brezového cukru
- 280 ml kvalitného rumu
- 3 lyžice pistáciového masla
Postup:
- V hrnci zahrejeme kokosové mlieko. Pridáme vanilku a celý kardamóm. Necháme asi 10 minút lúhovať - ale nevaríme.
- Medzitým si vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s brezovým cukrom do nadýchanej peny.
- Do žĺtkovej peny postupne, po lyžiciach, primiešavame teplé kokosové mlieko. Dôležité je, aby sa vajcia nezrazili.
- Pridáme pistáciové maslo a miešame, kým sa krásne nerozpustí a nespojí s krémom.
- Odstavíme z platne. Po vychladnutí vyberieme kardamóm a vmiešame rum.
- Prelejeme do fliaš a necháme v chladničke odležať ideálne aspoň týždeň – potom chutí najlepšie. 🎄