Zimný šalát s Orechianom

Zimné dni si žiadajú recepty, ktoré potešia telo aj dušu. A tento pestrofarebný šalát s pečenou batátou, kel kučeravým a granátovým jablkom je práve taký! Pripravte si ho ľahko a rýchlo na obed alebo večeru a užite si kombináciu chutí, ktorá vás nesklame.

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 40 minut

Počet porcií: 1

Palm oil
Nakúpiť suroviny

Na šalát:

  • 2 hrsti rukoly
  • 2 hrsti kel kučeravý
  • 1 batáta
  • 1 jablko
  • ½ hrnčeka granátového jablka
  • 2 hrnčeky kuskusu
  • ½ hrnčeka fety


Na zálievku:

  • 1 PL dijonskej horčice
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL balsamica
  • 1 PL Orechiana
  • soľ, korenie

Postup:

Batátu očistite, nakrájajte na kocky a dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Premiešajte s trochou oleja a pečte v rúre predhriatej na 180 °C, kým nezmäkne. Vedľa na plech pridajte umytý a usušený kel kučeravý – ten pečte iba 5–10 minút, aby získal zlatistú farbu, ale zostal chrumkavý. Medzitým si pripravte kuskus podľa návodu na obale. Vo veľkej mise zmiešajte rukolu, upečený kel kučeravý, mäkké batáty, na kocky nakrájané jablko, granátové jablko, kuskus a rozdrobenú fetu. Pripravte si zálievku z dijonskej horčice, olivového oleja, balsamica, Orechiana, soli a korenia. Šalát zalejte zálievkou, všetko dôkladne premiešajte a podávajte. Dobrú chuť!

Autor: Michaela Dobiášová

Zimný šalát s Orechianom Zimný šalát s Orechianom Zimný šalát s Orechianom

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení