Šufan / Recepty / Bezlepkové brownies s kešu maslom

Bezlepkové brownies s kešu maslom

Toto bezlepkové vegánskej brownies je šité na mieru všetkým milovníkom čokolády. Vďaka prirodzene bezlepkovým vločkám, kvalitnému kakau a kešu maslu je veľmi výživné a ponúka sa ako zdravšie alternatíva. Chuťovo je však na nerozoznanie od toho klasického.

Náročnosť: Základy v malike

Doba prípravy: 60 minut

Počet porcií: 12

Palm oil Gluten free Vegan friendly

Ingredience

Suroviny:

  • 2 lyžice jemne pomletého ľanového semienka + 5 lyžíc vody
  • 1 hrnček bezlepkových ovsených vločiek, zomletých na múku
  • ¼ hrnčeka kakaového prášku
  • ½ lyžičky prášku do pečenia
  • ½ lyžičky soli
  • ¾ hrnčeka rastlinného mlieka
  • ¾ hrnčeka kešu masla + 2 lyžice na ozdobenie
  • ¾ hrnčeka kokosového cukru
  • vanilka - vyškrábnutý struk asi na špičku noža
  • 40 g kvalitnej čokolády

Postup:

  1. Najprv si predhrejte rúru na 175 stupňov. V malej mištičke zmiešajte pomleté ​​ľanové semienko a vodu. Nechajte ich napučať 5 minút.
  2. Medzitým si pomeľte ovsené vločky na múku. Vo väčšej mise zmiešajte pomleté ​​vločky, kakaový prášok, prášok do pečenia a soľ. Premiešajte a pridajte rastlinné mlieko, kešu maslo, kokosový cukor, semienka z vanilkového struku a pripravenú alternatívu vajcia - ľanové semienko.
  3. Premiešajte všetko metličkou, a nakoniec zamiešajte nasekané kúsky čokolády.
  4. Pripravte si hlbšie obdĺžnikovú nádobu na pečenie (cca 23x28 cm) a vyložte ju papierom na pečenie.
  5. Cesto vlejte do formy a na vrch naneste kešu maslo a špajdľou ho rozmiešajte. Nakoniec posypte nasekanými kúsky čokolády.
  6. Dajte piecť na 20-22 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte ešte 15 minút vo forme vychladnúť. Potom môžete podávať.

Brownies je najlepšie ešte teplé, ale vydrží až 5 dní. Keď si ho pred podávaním rozohrejete na chvíľu v mikrovlnke alebo v rúre, tak bude ešte o kus lepšie.

Tento recept vznikol v spolupráci s Lenkou Skarupovou.

Bezlepkové brownies s kešu maslom Bezlepkové brownies s kešu maslom
Bezlepkové brownies s kešu maslom

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Baba ganoush

Baba ganoush

Doba prípravy: 60 minut

Čučoriedková roláda

Čučoriedková roláda

Doba prípravy: 30 minut

Baba ganoush

Baba ganoush

Doba prípravy: 60 minut

Čučoriedková roláda

Čučoriedková roláda

Doba prípravy: 30 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 7:00–16:30

Dokumenty

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Ochrana osobných údajov

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
7:00–16:30

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Veľkoobchod

Nakupovať

Registrácia

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM