Toto bezlepkové vegánskej brownies je šité na mieru všetkým milovníkom čokolády. Vďaka prirodzene bezlepkovým vločkám, kvalitnému kakau a kešu maslu je veľmi výživné a ponúka sa ako zdravšie alternatíva. Chuťovo je však na nerozoznanie od toho klasického.
Náročnosť:
Doba prípravy: 60 minut
Počet porcií:
Ingredience
Suroviny:
2 lyžice jemne pomletého ľanového semienka + 5 lyžíc vody
1 hrnček bezlepkových ovsených vločiek, zomletých na múku
¼ hrnčeka kakaového prášku
½ lyžičky prášku do pečenia
½ lyžičky soli
¾ hrnčeka rastlinného mlieka
¾ hrnčeka kešu masla + 2 lyžice na ozdobenie
¾ hrnčeka kokosového cukru
vanilka - vyškrábnutý struk asi na špičku noža
40 g kvalitnej čokolády
Najprv si predhrejte rúru na 175 stupňov. V malej mištičke zmiešajte pomleté ľanové semienko a vodu. Nechajte ich napučať 5 minút.
Medzitým si pomeľte ovsené vločky na múku. Vo väčšej mise zmiešajte pomleté vločky, kakaový prášok, prášok do pečenia a soľ. Premiešajte a pridajte rastlinné mlieko, kešu maslo, kokosový cukor, semienka z vanilkového struku a pripravenú alternatívu vajcia - ľanové semienko.
Premiešajte všetko metličkou, a nakoniec zamiešajte nasekané kúsky čokolády.
Pripravte si hlbšie obdĺžnikovú nádobu na pečenie (cca 23x28 cm) a vyložte ju papierom na pečenie.
Cesto vlejte do formy a na vrch naneste kešu maslo a špajdľou ho rozmiešajte. Nakoniec posypte nasekanými kúsky čokolády.
Dajte piecť na 20-22 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte ešte 15 minút vo forme vychladnúť. Potom môžete podávať.
Brownies je najlepšie ešte teplé, ale vydrží až 5 dní. Keď si ho pred podávaním rozohrejete na chvíľu v mikrovlnke alebo v rúre, tak bude ešte o kus lepšie.
Nezabudnite nás označiť na Instagramu alebo facebooku u vašich výtvorov. ☺
Sufan.sk
Dokumenty