Šufan / Recepty / Domáce arašídové tyčinky

Domáce arašídové tyčinky

Poslednou dobou ma stále chuť na sladké. Mám chuť na raw dobroty, na oriešky, na karamel... tak som to všetko spojila dohromady a vytvorila skvelú (takmer) raw verzii tyčiniek Snickers. Sú sladené len troškou medu, sladkosť zaisťujú hlavne datle a pri ich jedení vás vôbec nemusí trápiť čierne svedomie – sú v nich totiž samé zdravé veci. Najlepšia časť je raw karamel z datlí, arašidového masla Šufan, kokosového krému a štipky soli, toho by som sa mohla ujesť! 

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 120 minut

Počet porcií: 12

Palm oil Gluten free

Ingredience

Korpus na 12 kúskov:


Datľový karamel:

  • 170 g vykôstkovaných datlí
  • 100 g jemného arašidového masla
  • 50 g pražených nesolených arašidov
  • 100 ml kokosového krému (tej bielej časti)
  • 45 ml rozpusteného kokosového oleja
  • štipka (kľudne aj väčšie) soli


Na obalenie:

Postup:

Plastovú krabičku o veľkosti cca 10x16 cm vyložte potravinárskou fóliou. Najprv si pripravte korpus. V mixéri zomeľte mandle a kokos na jemnú múku. Múku presypte do misky, pridajte k nej kokosový olej, med a soľ a rukami vypracujte hmotu pripomínajúce vlhký piesok. Hmotu natlačte do krabičky a umiestnite ju asi na 10 minút do mrazničky.

Ďalšia vrstvou je karamel. Datle zalejte vriacou vodou a nechajte ich pol hodiny odstáť – počas tejto doby krásne zmäknú. Kokosový krém získate tak, že necháte plechovku kokosového mlieka cez noc v chladničke. Ráno ju otvoríte, z tekutej časti si urobíte potrebné smoothie a tuhú bielu časť použijete do receptu. Scedené datle, arašidové maslo Šufánek, kokosový krém, kokosový olej a soľ dajte do mixéra a mixujte, kým sa zo všetkého nestane jednoliata pasta. Túto datľovú pastu nalejte na vychladený korpus, rovnomerne posypeme arašidy a a nechajte v mrazničke aspoň tri hodiny stuhnúť. Korpus opatrne vyklopte z krabičky a ostrým nožom rozkrájajte na tyčinky s veľkosťou asi 2x8 cm alebo aj menšie.

Čokoládu s kokosovým olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli a namáčajte v nej jednotlivé tyčinky. Klaďte ich na tanier vyložený papierom na pečenie a nechajte ich stuhnúť opäť v chladničke. Tyčinky uchovávajte buď v chladničke, kde vydrží asi týždeň, alebo v mrazničke, kam na ne môžete tajne chodiť. Pred konzumáciou je nechajte asi 20 minút povoliť v izbovej teplote.

Tento recept vznikol v spolupráci s Děvče u plotny.

Domáce arašídové tyčinky Domáce arašídové tyčinky
Domáce arašídové tyčinky Domáce arašídové tyčinky

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Korenené kakao

Korenené kakao

Doba prípravy: 35 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 7:00–16:30

Dokumenty

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Ochrana osobných údajov

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
7:00–16:30

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Veľkoobchod

Nakupovať

Registrácia

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM