Tento recept vychádza z receptu na korenenú horúcu čokoládu, takže postup prípravy sirupu a mlieka je rovnaký. Orechové mlieko môžete pripraviť z akýchkoľvek orechov. Urobte si zásobu sirupu a uschovajte ho v chladničke, potom ho jednoducho použite podľa chuti kedykoľvek počas vianočného obdobia.
Náročnosť: Základy v malíke
Doba prípravy: 35 minut
Počet porcií: 1
Ingredience
Sirup:
Mandľové mlieko:
Pomer na 1 porciu koreneného kakaa:
Na prípravu koreneného sirupu najprv skaramelizujte cukor v hrnci a nechajte ho úplne rozpustiť na miernom ohni. Hrniec nakláňate tak, aby karamel stekal po jednej strane, a po častiach ho zalejte najlepšie horúcou alebo vriacou vodou, pričom pomaly miešajte lyžicou, aby sa hrudky rozpustily. Dávajte pozor, karamel je vriaci a voda sa najprv odparí, potom sa teploty vyrovnajú a karamel sa vo vode rozpustí a spojí. Pridajte všetky koreniny a nechajte dôkladne rozvoniavať. Vyberte a nechajte vychladnúť, potom preceďte.
TIP: Tento sirup môžete použiť aj na horúcu čokoládu s mandľami! (Pozri predchádzajúci recept)
Teraz si jednoducho pripravte vlastné mandľové mlieko, ktoré dodá kakau ten správny sviatočný nádych. Vo výkonnom mixéri rozmixujte orechy a vodu v pomere 1:4 (naozaj opatrne). Potom jednoducho použite sitko a utierku (alebo čistú utierku), aby čisté mandľové mlieko odkvapkalo. Mandliam trochu pomôžte, vezmite do ruky utierku a vyžmýkajte z nej zvyšok tekutiny. V utierke vám zostanú rozmixované mandle, takže ich určite nevyhadzujte! Neváhajte a použite ich buď do jogurtu, na prípravu müsli, alebo ich použite v inom zo svojich vianočných receptov.
A teraz sa pustite do samotného koreneného kakaa. Všetky ingrediencie vložte do hrnca a za stáleho miešania metličkou priveďte do varu. Nechajte kakao mierne zhustnúť a ihneď podávajte.
Autor: Anna Kučerová
Sufan.sk