Šufan / Recepty / Korenené kakao

Korenené kakao

Tento recept vychádza z receptu na korenenú horúcu čokoládu, takže postup prípravy sirupu a mlieka je rovnaký. Orechové mlieko môžete pripraviť z akýchkoľvek orechov. Urobte si zásobu sirupu a uschovajte ho v chladničke, potom ho jednoducho použite podľa chuti kedykoľvek počas vianočného obdobia.

Náročnosť: Základy v malíke

Doba prípravy: 35 minut

Počet porcií: 1

Ingredience

Sirup:

  • 250 g cukru alebo panely
  • 250 ml vody
  • 10 g vanilky
  • 1 ks škorice
  • 4 ks badyánu
  • 4 ks klinčekov
  • 4 g mletého muškátového orieška
  • 4 g mletej škorice

Mandľové mlieko:

Pomer na 1 porciu koreneného kakaa:

  • 10 g kakaa
  • 20 ml sirupu
  • 300 ml orechového mlieka

Postup:

Na prípravu koreneného sirupu najprv skaramelizujte cukor v hrnci a nechajte ho úplne rozpustiť na miernom ohni. Hrniec nakláňate tak, aby karamel stekal po jednej strane, a po častiach ho zalejte najlepšie horúcou alebo vriacou vodou, pričom pomaly miešajte lyžicou, aby sa hrudky rozpustily. Dávajte pozor, karamel je vriaci a voda sa najprv odparí, potom sa teploty vyrovnajú a karamel sa vo vode rozpustí a spojí. Pridajte všetky koreniny a nechajte dôkladne rozvoniavať. Vyberte a nechajte vychladnúť, potom preceďte.

TIP: Tento sirup môžete použiť aj na horúcu čokoládu s mandľami! (Pozri predchádzajúci recept)

Teraz si jednoducho pripravte vlastné mandľové mlieko, ktoré dodá kakau ten správny sviatočný nádych. Vo výkonnom mixéri rozmixujte orechy a vodu v pomere 1:4 (naozaj opatrne). Potom jednoducho použite sitko a utierku (alebo čistú utierku), aby čisté mandľové mlieko odkvapkalo. Mandliam trochu pomôžte, vezmite do ruky utierku a vyžmýkajte z nej zvyšok tekutiny. V utierke vám zostanú rozmixované mandle, takže ich určite nevyhadzujte! Neváhajte a použite ich buď do jogurtu, na prípravu müsli, alebo ich použite v inom zo svojich vianočných receptov.

A teraz sa pustite do samotného koreneného kakaa. Všetky ingrediencie vložte do hrnca a za stáleho miešania metličkou priveďte do varu. Nechajte kakao mierne zhustnúť a ihneď podávajte.

Autor: Anna Kučerová

Korenené kakao Korenené kakao
Korenené kakao Korenené kakao
Korenené kakao

V receptu se neobejdete bez

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Ochrana osobných údajov

Odstúpenie od zmluvy

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Veľkoobchod

Nakupovať

Registrácia

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM