Francúzske toasty s ricottou a jahodami

Pokiaľ hľadáte nový recept na víkendový brunch, ste tu správne. Tieto plnené french toasty na spôsob obľúbeného cheesecaku si zamilujete – sú jemné, krémové a ideálne do jahodovej sezóny! 🍓

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 15 minút

Počet porcií: 1

Palm oil
Nakúpiť suroviny

Na toasty:

Na krém:

  • 200 g ricotty
  • 100 g tvarohu
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • šťava z ½ citróna
  • 1 hrsť čerstvých jahôd

Na obalenie:

  • 2 vajcia
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička vanilky
  • kôra z ½ citróna

Postup:

  1. Najskôr si pripravíme krém zmiešaním všetkých ingrediencií. 
  2. Plátok toastového chleba potrieme krémom a priklopíme druhým plátkom. Takto pripravené sendviče si odložíme bokom. 
  3. Do zapekacej misy alebo inej väčšej nádoby vyklepneme vajcia, prilejeme mlieko, pridáme škoricu, vanilku a citrónovú kôru. Všetko spolu dôkladne premiešame a vo vzniknutej zmesi obalíme sandwiche z oboch strán. 
  4. French toasty vyprážame na ghíčku na strednom plameni z oboch strán dozlatista. 
  5. Podávame so zvyšným krémom, jahodami a javorovým sirupom. Dobrú chuť!

Autor: Michaela Dobiášová

Francúzske toasty s ricottou a jahodami Francúzske toasty s ricottou a jahodami Francúzske toasty s ricottou a jahodami

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení