Francúzske toasty s ricottou a jahodami
Pokiaľ hľadáte nový recept na víkendový brunch, ste tu správne. Tieto plnené french toasty na spôsob obľúbeného cheesecaku si zamilujete – sú jemné, krémové a ideálne do jahodovej sezóny! 🍓
Ingredience
Na toasty:
- 8 plátkov toastového chleba
- ghí na vyprážanie
- jahody a javorový sirup na ozdobu
Na krém:
- 200 g ricotty
- 100 g tvarohu
- 1 lyžica javorového sirupu
- šťava z ½ citróna
- 1 hrsť čerstvých jahôd
Na obalenie:
Postup:
- Najskôr si pripravíme krém zmiešaním všetkých ingrediencií.
- Plátok toastového chleba potrieme krémom a priklopíme druhým plátkom. Takto pripravené sendviče si odložíme bokom.
- Do zapekacej misy alebo inej väčšej nádoby vyklepneme vajcia, prilejeme mlieko, pridáme škoricu, vanilku a citrónovú kôru. Všetko spolu dôkladne premiešame a vo vzniknutej zmesi obalíme sandwiche z oboch strán.
- French toasty vyprážame na ghíčku na strednom plameni z oboch strán dozlatista.
- Podávame so zvyšným krémom, jahodami a javorovým sirupom. Dobrú chuť!