Ovsená kaša na slano s Orechianom a semienkami

Niekto si možno myslí, že ovsené vločky patria len sladko. My hovoríme: skúste to inak! Táto slaná kaša s Orechianom, špenátom a šampiňónmi vás milo prekvapí. Perfektná voľba na sýte raňajky alebo ľahký obed! 🌿🍳

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 20 minút

Počet porcií: 1

Palm oil Gluten free
Nakúpiť suroviny

Na kašu

Navrch

  • šampiňóny
  • čerstvý špenát
  • vajce
  • semienková zmes
  • soľ, korenie, chilli podľa chuti

Postup:

 

  1. Ovsenné vločky nasucho opražíme na panvici – krásne sa rozvoňajú.
  2. Zalejeme ich vodou alebo vývarom a necháme pomaly variť.
  3. Pridáme chia semienkaOřechian a osolíme podľa chuti.
  4. Medzitým si pripravíme topping: orestujeme šampiňóny, pridáme špenát a pripravíme volské oko.
  5. Hotovú kašu ozdobíme zeleninou, vajíčkom a posypeme semienkovou zmesou.

Autor: Michaela Dobiášová

Ovsená kaša na slano s Orechianom a semienkami Ovsená kaša na slano s Orechianom a semienkami Ovsená kaša na slano s Orechianom a semienkami

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení