Proteínový jablkový koláč s posýpkou
Milujete dezerty, ktoré sú jednoduché, voňavé a plné chuti? Zapečené jablká s orechovou posýpkou sú presne také! Sladká, škoricová, krásne chrumkavá – a najlepšia ešte teplá so zmrzlinou alebo napríklad poctivou lyžicou gréckeho jogurtu.
Ingredience
Na jablčnú vrstvu:
- 2 jablká
- 2 ČL škorice
- 2 ČL perníkového korenia
- 1 PL kukuričného škrobu
- šťava z 1 pomaranča
Na posýpku:
- ¾ hrnčeka bezlepkových ovsených vločiek
- 1 odmerka vanilkového proteínu
- 2 ČL škorice
- 2 PL javorového sirupu
- 1 hrsť vlašských orechov
- 1 hrsť slnečnicových semienok
- 2 PL rozpusteného ghí
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C. Jablká umyjeme, nakrájame na menšie kocky a vo forme ich premiešame so škoricou, perníkovým korením, kukuričným škrobom a pomarančovou šťavou. V miske zmiešame všetky ingrediencie na posýpku a dôkladne premiešame, aby vznikli chrumkavé kúsky. Zmes rovnomerne rozložíme na jablká a dáme piecť do rúry na 30–40 minút dozlatista. Podávame ešte teplé, ideálne s vanilkovou zmrzlinou alebo gréckym jogurtom.