Ranná kaša s príchuťou jablčnej štrúdle
Vôňa pečených jabĺk a škorice k tomuto obdobiu neodmysliteľne patrí. Tak prečo ich neskúsiť zakomponovať do rannej kaše? Sľubujeme, že táto lahôdka bude váš nový raňajkový obľúbenec.
Ingredience
Na základ:
- 50 g ovsených vločiek
- 1 PL chia semienok
- 100 ml kefíru
- 100 g gréckeho jogurtu
- 1 PL škorice
Navrch:
- ghí alebo maslo
- 1 jablko
- hrsť hrozienok
- hrsť pekanových orechov
- javorový sirup
Postup:
V miske zmiešajte ovsené vločky, chia semienka, kefír, grécky jogurt a škoricu. Zmes dajte do chladničky a nechajte odležať aspoň na dve hodiny, ideálne cez noc. Na panvici rozohrejte ghí alebo maslo a dozlatista na ňom opečte na kocky nakrájané jablko spoločne s hrozienkami a pekánmi. Vychladený a odležaný základ kaše navrstvite do misky, pridajte opečenú jablčnú zmes a pokvapkajte javorovým sirupom. Dobrú chuť!