Slivková bublanina s makovou posýpkou
Slivky a mak – nerozlučné duo, ktoré spolu hrá rovnako dobre ako Bonnie a Clyde alebo Shrek a oslík. Táto kombinácia jednoducho nikdy nesklame! A ak vám tohtoročnú úrodu zhatili červíky, nezúfajte – rovnako skvele poslúžia aj naše lyofilizované slivky.
Ingredience
Na cesto:
- 200 g múky
- 50 g brezového cukru
- 1 kypriaci prášok do perníka
- 2 vajcia
- 40 ml olivového oleja
- 170 ml ovseného mlieka
Navrch:
- niekoľko lyžíc Odvarené slivky
- čerstvé alebo lyofilizované slivky
Na posýpku:
- 30 g ovsených vločiek
- 30 g mandľovej múky
- 15 g maku
- 15 g brezového cukru
- 30 g ghí
Postup:
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Vo väčšej mise zmiešame všetky suroviny na cesto a vyšľaháme do hladkej konzistencie.
- Cesto prelejeme do pekáča vymasteného olivovým olejom.
- Na povrch pridáme niekoľko lyžíc Odvarené slivky, jemne ju rozotrieme do mramorovania a pridáme čerstvé alebo lyofilizované slivky.
- Takmer hotovú buchtu posypeme makovou posýpkou a vložíme do rúry. Pečieme zhruba 40 minút, kým nie je povrch zlatistý a chrumkavý.
- Necháme vychladnúť a podávame.
 
                                             
                                             
                                 
         
         
         
                                 
         
         
         
                                             
                                             
         
         
         
         
                                             
                                             
         
         
         
         
         
                                             
                                             
         
         
         
         
         
                                             
                                             
         
         
         
         
         
                                             
         
         
         
         
         
         
                                             
         
         
         
         
         
                                             
         
         
         
         
         
                                             
                                             
         
         
         
         
                         
                 
                     
                     
                     
             
                             
                             
                             
                        