Slivková bublanina s makovou posýpkou

Slivky a mak – nerozlučné duo, ktoré spolu hrá rovnako dobre ako Bonnie a Clyde alebo Shrek a oslík. Táto kombinácia jednoducho nikdy nesklame! A ak vám tohtoročnú úrodu zhatili červíky, nezúfajte – rovnako skvele poslúžia aj naše lyofilizované slivky.

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 60 minút

Počet porcií: 8

Palm oil
Nakúpiť suroviny

Na cesto:

Navrch:

Na posýpku:

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. Vo väčšej mise zmiešame všetky suroviny na cesto a vyšľaháme do hladkej konzistencie.
  3. Cesto prelejeme do pekáča vymasteného olivovým olejom.
  4. Na povrch pridáme niekoľko lyžíc Odvarené slivky, jemne ju rozotrieme do mramorovania a pridáme čerstvé alebo lyofilizované slivky.
  5. Takmer hotovú buchtu posypeme makovou posýpkou a vložíme do rúry. Pečieme zhruba 40 minút, kým nie je povrch zlatistý a chrumkavý.
  6. Necháme vychladnúť a podávame.

Autor: Michaela Dobiášová

Slivková bublanina s makovou posýpkou Slivková bublanina s makovou posýpkou Slivková bublanina s makovou posýpkou Slivková bublanina s makovou posýpkou

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení