Pistáciové tiramisu s malinami
Chcete to najlepšie z oboch svetov? 💚 Keď sa spojí všadeprítomný pistáciový trend s nesmrteľnou klasikou, vznikne ultimátna lahoda, ktorá vás dostane hneď po prvom súste. Jemný krém z tvarohu a mascarpone, silná káva, piškóty… a samozrejme naše poctivé pistáciové maslo. Neodolateľné spojenie, ktoré v chladničke dlho nevydrží.
Ingredience
Na tiramisu:
- 500 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 60 g sladidla podľa chuti (napríklad čakankového alebo javorového sirupu)
- 3 polievkové lyžice pistáciového masla
- 1 čajová lyžička vanilky
- 1,5 balenia dlhých piškótov
- 1 silná káva (na namáčanie piškótov)
Na ozdobu:
- hrsť drvených pistácií
- lyofilizované maliny
Postup:
- Najskôr si pripravte kávu, aby stihla vychladnúť.
- V mise vyšľahajte tvaroh, mascarpone, sladidlo, pistáciové maslo a vanilku do hladkého krému.
- Piškóty jeden po druhom namáčajte do kávy a pokladajte na dno formy.
- Na vrstvu piškótov natrite polovicu krému.
- Pridajte druhú vrstvu namočených piškótov a opäť zakončite krémom.
- Vršok posypte rozdrvenými pistáciami a lyofilizovanými malinami.
- Uložte do chladničky aspoň na 6 hodín, ideálne cez noc.
- Podávajte vychladené – dobrú chuť.