Proteínová mliečna ryža s tvarohom a višňami
Výživná a krémová mliečna ryža bez cukru navyše. Stvarohom, vanilkovým proteínom a šťavnatými višňami ako sladkokyslou bodkou navrch.
Ingredience
Na prípravu mliečnej ryže:
- 1 lyžička ghí
- 100 g guľatozrnnej ryže
- 700 ml ovseného mlieka
- 50 g vanilkového proteínu
- 100 g tvarohu
- 1 lyžica javorového sirupu
Navrch:
- 2 lyžice višňového džemu alebo čerešňového džemu
- hrsť lyofilizovaných višní
Postup:
- V hrnci rozpustite ghí a krátko na ňom opečte ryžu, aby sa rozvoňala.
- Zalejte ovseným mliekom a varte na miernom ohni do zhustnutia (cca 25 minút).
- Ku koncu varenia vmiešajte proteín, tvaroh a javorový sirup.
- Na dno pohára dajte višňový džem, navrstvite krémovú ryžu.
- Ozdobte lyofilizovanými višňami a servírujte.