Tapiokový puding s kokosovým mliekom a tekvicovým pyré
Spojili sme to najlepšie zobou svetov – tapiokový puding zábavný svojou textúrou a korenená tekvicová torta, čo pohladí na duši. 🎃 Výsledok? Krémový, voňavý a dokonale jesenný dezert, ktorý vás zahreje aj poteší.
Ingredience
Na prípravu tapioky:
- ½ hrnčeka tapioky
- ¾ hrnčeka vody
- 2 hrnčeky kokosového mlieka
- 2 žĺtky
- 1 hrnček tekvicového pyré
- 2 ČL perníkového korenia
- 1 ČL vanilky
Navrch:
- mascarpone
- tekvicové semienka
- pekanové orechy
Postup:
- Tapioku nasypeme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou a necháme približne 30–60 minút napučať.
- Potom hrniec postavíme na mierny plameň a postupne pridáme kokosové mlieko, žĺtky, tekvicové pyré, perníkové korenie a vanilku.
- Varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne a nevznikne krémový puding.
- Hotovú tapioku prelejeme do pohárov, necháme krátko vychladnúť a ozdobíme lyžičkou mascarpone, tekvicovými semienkami a pekanmi.