Tapiokový puding s kokosovým mliekom a tekvicovým pyré

Spojili sme to najlepšie zobou svetov – tapiokový puding zábavný svojou textúrou a korenená tekvicová torta, čo pohladí na duši. 🎃 Výsledok? Krémový, voňavý a dokonale jesenný dezert, ktorý vás zahreje aj poteší.

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 15 minút

Počet porcií: 1

Palm oil Gluten free
Nakúpiť suroviny

Na prípravu tapioky:

  • ½ hrnčeka tapioky
  • ¾ hrnčeka vody
  • 2 hrnčeky kokosového mlieka
  • 2 žĺtky
  • 1 hrnček tekvicového pyré
  • 2 ČL perníkového korenia
  • 1 ČL vanilky

Navrch:

Postup:

  1. Tapioku nasypeme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou a necháme približne 30–60 minút napučať.
  2. Potom hrniec postavíme na mierny plameň a postupne pridáme kokosové mliekožĺtkytekvicové pyréperníkové korenie a vanilku.
  3. Varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne a nevznikne krémový puding.
  4. Hotovú tapioku prelejeme do pohárov, necháme krátko vychladnúť a ozdobíme lyžičkou mascarponetekvicovými semienkami a pekanmi.

Autor: Michaela Dobiášová

Tapiokový puding s kokosovým mliekom a tekvicovým pyré Tapiokový puding s kokosovým mliekom a tekvicovým pyré

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení