Tekvicový chlebíček s pekánmi a pomarančom
Keď spojíte vôňu perníkového korenia, jemnosť tekvicového pyré a lahodnú chuť pekanov, vznikne niečo výnimočné – tekvicový chlebíček, ktorý zahreje na duši a poteší chuťové bunky. Ideálna na jesenné raňajky alebo ako sladká bodka ku káve.
Ingredience
Suché ingrediencie:
- 220 g špaldovej múky
- 1 kypriaci prášok do perníka
- 100 g panely
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička perníkového korenia
- 1 hrsť pekanových orechov
Mokré ingrediencie:
- 220 g tekvicového pyré
- 50 ml kefíru
- 30 g ghí
- 20 g pekanového masla
- 3 vajcia
- strúhaná kôra z jedného pomaranča
Postup:
Najprv si predhrejte rúru na 180 °C. Vo väčšej mise zmiešajte špaldovú múku, kypriaci prášok, panelu, škoricu, perníkové korenie a nahrubo nasekané pekanové orechy. K suchej zmesi postupne pridajte tekvicové pyré, kefír, rozpustené ghí, pekanové maslo, vajcia a nastrúhanú pomarančovú kôru. Premiešajte, kým nevznikne ľahko tekuté cesto, ktoré prelejte do chlebovej formy vyloženej papierom na pečenie. Chlebíček ozdobte tekvicovými semienkami a pekanovými orechmi. Pečte v predhriatej rúre približne 60 minút, kým nie je chlebíček krásne prepečený. A nezabudnite si užiť túto jesennú dobrotu so šálkou kávy alebo chai latte. Dobrú chuť!