Zimný šalát s quinou, pečenou zeleninou a fetou

Že s príchodom zimy klesá množstvo čerstvej zeleniny 🥦 na tanieri? Nie je potrebné robiť kompromisy. Tento farebný šalát 🥗 vás zahreje, zasýti a dodá telu poriadnu dávku výživy a navyše chutí skvele teplý aj studený.

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 45

Počet porcií: 4

Palm oil Gluten free
Nakúpiť suroviny

Na šalát:

  • 2 hrnčeky quinoy
  • ½ tekvice hokkaido
  • 250 g ružičkového kelu
  • 250 g predvarenej červenej repy
  • 1 konzerva cíceru
  • ½ balenia rukoly
  • 100 g syra feta
  • olivový olej

Na zálievku:

  • 2 PL horčice
  • 2 PL jablčného octu
  • 1 PL medu
  • soľ, korenie

Navrch:

Postup:

 

  1. Quinou dôkladne prepláchneme a uvaríme podľa návodu.
  2. Tekvicu a ružičkový kel nakrájame na menšie kúsky, rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme v rúre pri 190 °C približne 25–30 minút do zmäknutia.
  3. V mise zmiešame uvarenú quinou, pečenú zeleninu, na kocky nakrájanú cviklu, prepláchnutý cícer a rukolu.
  4. Zálievku pripravíme zmiešaním horčice, octu, medu, soli a korenia a prelejeme ňou šalát.
  5. Na záver pridáme rozdrobenú fetu, semienkovú zmes a lahôdkové droždie.
  6. Podávame ihneď alebo si šalát odložíme do krabičky – chutí výborne aj studený. Dobrú chuť! 🌿🥄

Autor: Michaela Dobiášová

Zimný šalát s quinou, pečenou zeleninou a fetou Zimný šalát s quinou, pečenou zeleninou a fetou Zimný šalát s quinou, pečenou zeleninou a fetou

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení