Zimný šalát s quinou, pečenou zeleninou a fetou
Že s príchodom zimy klesá množstvo čerstvej zeleniny 🥦 na tanieri? Nie je potrebné robiť kompromisy. Tento farebný šalát 🥗 vás zahreje, zasýti a dodá telu poriadnu dávku výživy a navyše chutí skvele teplý aj studený.
Ingredience
Na šalát:
- 2 hrnčeky quinoy
- ½ tekvice hokkaido
- 250 g ružičkového kelu
- 250 g predvarenej červenej repy
- 1 konzerva cíceru
- ½ balenia rukoly
- 100 g syra feta
- olivový olej
Na zálievku:
- 2 PL horčice
- 2 PL jablčného octu
- 1 PL medu
- soľ, korenie
Navrch:
Postup:
- Quinou dôkladne prepláchneme a uvaríme podľa návodu.
- Tekvicu a ružičkový kel nakrájame na menšie kúsky, rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme v rúre pri 190 °C približne 25–30 minút do zmäknutia.
- V mise zmiešame uvarenú quinou, pečenú zeleninu, na kocky nakrájanú cviklu, prepláchnutý cícer a rukolu.
- Zálievku pripravíme zmiešaním horčice, octu, medu, soli a korenia a prelejeme ňou šalát.
- Na záver pridáme rozdrobenú fetu, semienkovú zmes a lahôdkové droždie.
- Podávame ihneď alebo si šalát odložíme do krabičky – chutí výborne aj studený. Dobrú chuť! 🌿🥄