Snažíte sa deň začať správne, ale nie ste si istí, ako na to? Alebo vám len došli nápady, čo za jedlo si pripraviť? Máme pre vás niekoľko tipov na raňajky, ktoré vás zasýtia a zvládnete ich za pár minút.
Ohrejte mlieko (na 50 g kaše 120 ml mlieka) a zalejte ním kašu. Premiešajte a nechajte chvíľku odstáť, nech vločky nasajú tekutinu. Nakoniec pridajte lyžicu skyru a lahodné raňajky sú na svete!
Vločky uvarte v dostatočnom množstve mlieka (na 50 g ovsených vločiek 200-300 ml mlieka). Jablko nakrájajte na plátky, na panvici na miernom plameni rozohrejte maslo alebo ghí, pridajte plátky jabĺk, zasypte škoricou a zľahka podlejte vodou. Nechajte jablká zmäknúť – skaramelizovať.
K hotovým vločkám pridajte jogurt, jabĺčka a lyžičku mandľového masla.
Tu už to ľahšie byť nemôže – proste to všetko dajte do misky od Šufanu a máte hotovo.
Päť lyžíc ovsených vločiek rozmixujte s 400 ml kefírového mlieka (prípadne pridajte trochu vody), hrsťou lyofilizovaných čučoriedok a 2 lyžičkami pekanového masla.
Kašu dajte do pohára, zalejte acidofilným mliekom (na 5 lyžíc kaše cca 400 ml mlieka). Zavrite viečkom a dobre pretrepte, nakoniec pridajte trochu ovocia a nechajte pri izbovej teplote do rána.
Na dno pohára dajte granolu, tvaroh a nakoniec pár lyžičiek džemu.
Granolu dajte do pohára, zalejte pyré a na záver pridajte skyr.
Vajíčko uvarte natvrdo, chlieb opečte v hriankovači a potrite trochou tvarohu. Vajce natvrdo nakrájajte na plátky a dajte na chlieb, pokvapkajte tahini a trochu okoreňte.
Autor: Andrea Mokrejšová
Sufan.sk